Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. září 2023 8:48
Čas čtení 0:31
Radka Klučárová

Velká aktualizace emojis: Přibudou třesoucí se hlavy, fénix z Pokémona, ale i genderově neutrální siluety

EMOJI
Uložit Uložené

Celkový počet nových Apple emotikonů by se spolu s modifikacemi měl vyšplhat až na číslo 108.

Apple chystá velkou aktualizaci „smajlíků“ Unicode Emoji 15.1., která přinese přes 100 nových motivů. O novince informuje portál The Verge.

Celkový počet emotikonů by se spolu s modifikacemi (barvami pleti a genderem) měl vyšplhat až na číslo 108. Zatím však není jasné, kdy je začneme používat. Dostupné informace hovoří o tom, že by měly být v září zaslány ke schválení a veřejnost se s nimi seznámí v nejbližších měsících, po aktualizaci operačního systému iOS 17.

Mezi nové emotikony by měl patřit motiv limetky, houba, třesoucí se hlavy, ale také pták fénix, který je pro fanoušky Pokémonů známý jako Moltres. Aktualizace podle všeho přinese i čtyři genderově neutrální siluety lidí.

Návrhy vytvořil vedoucí designu emotikonů v Emojipedii Joshua Jones. Před zařazením do operačních systémů by se však jejich design mohl ještě mírně pozměnit.

Emoji
Zdroj: Emojipedia
nové emoji
Zdroj: Emojipedia
Domů
Sdílet
Diskuse