Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. září 2023 v 13:30
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

VIDEO: Reality show podle Squid Game má venku teaser, ze kterého tě bude mrazit

VIDEO: Reality show podle Squid Game má venku teaser, ze kterého tě bude mrazit
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY SQUID GAME
Uložit Uložené

Netflix představil na svém YouTube teaser k nové reality show s podtitulem The Challenge, v níž se 456 soutěžících, stejně jako v seriálu, utká o celkovou výhru ve výši 4,56 milionu dolarů (104,8 milionu korun), největší výhru v historii takových show.

Jihokorejský streamovací hit, jenž pohltil celý svět, se zhmotnil. Minimálně tak prezentují producenti Netflixu chystanou reality show Squid Game: The Challenge. Jejich největší show, jak píší v popisku teaseru, má velice jednoduchou premisu: „Co je 456 soutěžících schopno udělat pro 4,56 milionu dolarů?“

Soutěž to bude trochu z ostřejšího soudku, takže Pevnost Boyard nebo Takešiho hrad úplně nečekej. Již jsme psali, že během natáčení v Cardington Studios, bývalé základně RAF v Bedfordshiru ve Spojeném království, se několik lidí zranilo a potřebovalo ošetřit.

„Lidi odnášeli zdravotníci, ale nikdo nemohl nic říct. Kdo promluvil, šel ven. (...) Mezi jednotlivými záběry jsme postávali třeba třicet minut. Někteří se ke konci už jen plazili, minimálně jednoho člověka odnesli na nosítkách,“ tvrdil zdroj bulvárního deníku The Sun, jenž soutěž přirovnal k válečné zóně. Něco takového ale Netflix popřel. 

Doporučeno
Bring Me The Horizon se vrací do Česka! V létě vystoupí na Rock for People Bring Me The Horizon se vrací do Česka! V létě vystoupí na Rock for People 26. září 2023 v 10:01

Ze samotného teaseru se toho moc nedozvíme. Můžeme si být jistí, že se show ponese jasně v duchu prvního dílu se stejnými kulisami a kostýmy. To ale zvládl poměrně dobře replikovat i americký youtuber Mr. Beast, který Netflix předběhl skoro o dva roky a uspořádal vlastní reprodukci Hry na oliheň o výhru 456 tisíc dolarů (10,4 milionu korun).

Nebezpečná zábava

„Copak Netflix nepochopil smysl svého největšího hitu?“ ptal se ve svém komentáři Martin Svoboda z Kinoboxu, který nápad zrealizovat show kritizuje.

„Největším hitem Netflixu se stal seriál tvrdě kritizující bezohlednost kapitalismu. Jeho tvůrci využívají jako podobenství soutěž, v níž se desítky chuďasů na život a na smrt perou o pohádkovou sumu pro potěchu elit. A co napadne producenty jako výplň před realizací druhé řady? No přece zorganizovat ‚skutečnou‘ Hru na oliheň,“ napsal.

Anketa:
Co myslíš ty?
Je to vtipný nápad, proč ne?
Nelíbí se mi to.
Je mi to fuk.
Je to vtipný nápad, proč ne?
32 %
Nelíbí se mi to.
25 %
Je mi to fuk.
43 %

Jakou podobu „Squid Game in real life“ vlastně dostala, s čím se soutěžící budou muset vypořádat a jestli se stane hitem, začneme zjišťovat od 22. listopadu, kdy se má na streamovací službě objevit.

Domů
Sdílet
Diskuse