Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2023 10:47
Čas čtení 1:08
Ilona Hobzová

Kevin Spacey skončil v nemocnici s podezřením na infarkt, necítil levou ruku

Kevin Spacey skončil v nemocnici s podezřením na infarkt, necítil levou ruku
Zdroj: TASR/AP/Steven Senne
OSOBNOSTI KEVIN SPACEY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zdravotní problémy postihly hvězdu filmu Americká krása během návštěvy Uzbekistánu.

Čtyřiašedesátiletý držitel Oscara promluvil tento týden na závěrečném ceremoniálu 15. mezinárodního filmového festivalu v Taškentu v Uzbekistánu. Prozradil také, že ho během návštěvy postihly zdravotní problémy, kvůli kterým musel vyhledat lékařskou pomoc.

Uvědomil jsem si, jak je život křehký, sdělil herec

Herec během svého vystoupení sdělil, že v Taškentu strávil noc v baru ve společnosti kolegů filmařů, a moc se tedy nevyspal. Následující den navštívil známé muzeum Afrasiab ve městě Samarkand. „Díval jsem se na neobyčejné nástěnné malby na stěnách a najednou jsem asi na osm vteřin ucítil, jak mi znecitlivěla celá levá ruka,“ uvedl.

I když znecitlivění po chvíli zmizelo, někdejší hvězda seriálu House of Cards o problému informovala lidi, se kterými muzeum navštívila. Ti herce okamžitě vzali do zdravotnického střediska. Tam podstoupil řadu vyšetření včetně magnetické rezonance.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený TIFFEST (@tiffest_official)

Podezření na infarkt se naštěstí nepotvrdilo a herec mohl na závěrečném ceremoniálu vystoupit. I když je prý rád, že nešlo o nic vážnějšího, incident ho přiměl uvědomit si, jak křehký a krátký je lidský život. „Je důležité, abychom se spojili, abychom se navzájem podporovali a dělali vše, co můžeme, pro další generace,“ dodal a také vyzdvihl ochotu a odbornost tamního lékařského personálu.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 15:42

Kevin Spacey se vrací do veřejného života poté, co byl letos v červenci v londýnském trestním procesu zproštěn všech devíti obvinění včetně sexuálního napadení. Kromě osvobozujícího rozsudku v britském procesu byla trestní obvinění proti Spaceymu stažena také v několika případech ve Spojených státech. Newyorská porota uznala Spaceyho v případu sexuálního napadení herce Anthonyho Rappa nevinným. Neexistují podle ní přímé důkazy a výpověď obžaloby byla nekonzistentní. 

Spacey prohlásil, že se herectví po osvobozujícím rozsudku hodlá věnovat na plný úvazek. Během vystoupení v Taškentu sdělil, že ho nejlepší role teprve čekají.

Domů
Sdílet
Diskuse