Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. října 2023 16:00
Čas čtení 1:46
Tereza Šnajdrová

Tohle je jasný smash! Drake vydal nové album For All The Dogs, ve kterém mává Československu

Tohle je jasný smash! Drake vydal nové album For All The Dogs, ve kterém mává Československu
Zdroj: Prince Williams/Wireimage
HUDBA DRAKE NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Na desce For All The Dogs najdeš 23 tracků, včetně několika překvapivých kolaborací. Co na ni říkáš?

V pátek 6. října spatřilo světlo světa Drakeovo dlouho očekávané album For All The Dogs. Jedná se o jeho osmou studiovku a první sólovku od roku 2022, na které najdeš 23 tracků včetně několika zajímavých kolaborací. Tahle deska je pořádně dlouhá. Její poslech ti zabere zhruba hodinku a půl, což není málo, a Drake tak sám sebe postavil před velkou výzvu. Dokáže si udržet tvoji pozornost?

Doporučeno
Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil? Toto je 10 nejbohatších rapperů a rapperek světa. Kdo nejvíce překvapil? 3. října 2023 11:00

Rapový svět na tenhle počin z dílny kanadského zpěváka poctivě čekal, a když je to konečně tu, mnozí mají na desku vysoké nároky, a to především díky singlu Slime You Out se SZA, který okamžitě sbíral skvělá umístění ve světových žebříčcích. Jenže jak už víme, čím vyšší očekávání vyvoláš, tím víc se musíš snažit, abys nezklamal*a. A nás Drake rozhodně nezklamal, ačkoli věříme, že tahle deska není pro každého.

Načasování For All The Dogs je za nás úplně ideální. „Udělal jsem album, které pasuje k mé knize Titles Ruin Everything,“ napsal Drake. „Říkají, že se jim stýská po mém starém já, ale ať mě nepokouší!“ dodal rapper. První větou pak přesně vystihl naše pocity z této novinky. Je jako kniha, vypráví příběh a ty se do něj během podzimních melancholických večerů ponoříš jako do jiného světa. Do světa, kterému vládne Drake a do kterého si pozval pár hostů a hostek (Bad Bunny, SZA, J. Cole, Lil Yachty, Chief Keef, 21 Savage, Teezo Touchdown, Yeat a PartyNextDoor).

Wow, do Drakeova hledáčku se dostalo i Československo

Na For All The Dogs si každý najde to své. Track First Person Shooter je nabitý, dominantní, lehce soutěživý a po celé čtyři minuty jako by jeho výbušnost eskalovala. Tu do něj přinesl J. Cole a nás to baví!

8am in Charlotte je totální bomba. Drake na ní zní vychillovaně, jako by si za zvuků chorálů jen tak v poklidu jamoval a u toho si vzpomněl na Československo. „Kam jdu já, tam jdeš i ty, bratře. My Jugoslávci. Dress code je formální, sakra, dlužím tolik šeků. Cítím se být Čechoslovákem, ni**a, co to kurva je?“ rapuje v hip-hopovém bangeru plném chytrých slovních obratů. 

Hodně nás baví třeba i taková Fear OF Heights nebo Gently, kterou si Drake střihl s Bad Bunnym. Ta zpočátku zní jako romanťárna z portorikánské telenovely, ale jen po pár sekundách se rozjede v reggaetonovou bombu, která tě v myšlenkách vtáhne na tu nejlepší párty tvého života. Podobně na nás pak působí i Rich Baby Daddy.

Řekneme to asi takhle. Vyhodit hodinu a půl first class tracků je skoro nemožné, a ačkoli některé lyrics stojí za starou belu, když se na For All The Dogs podíváme jako na celek, prostě nám tam ta chemie funguje! Kliklo si to. A jak to vidíš ty?

Anketa:
Co říkáš no novinku For All The Dogs?
Je skvělá, moc se mi líbí.
Čekal*a jsem víc.
Za mě je to pass.
Je skvělá, moc se mi líbí.
45 %
Čekal*a jsem víc.
26 %
Za mě je to pass.
30 %
Domů
Sdílet
Diskuse