Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Juraj postavil mobilní domek: Ušetřili jsme hlavně za materiál, hodně pomohla i ruční práce, říká

Nábytek z třešňového dřeva

Chatka je plnohodnotně vybavena. Součástí je klimatizace, krb, gril i terasa, na které tě čeká dokonce vířivka. Zaujme tě interiér, který je promyšlen do posledního detailu. Hosté v něm najdou unikátní kusy nábytku, který si Juraj sám navrhl i vyrobil. Při celém procesu mu pomohlo zejména to, že mnoho materiálu bylo nalezeno právě doma. „Víte, na vesnici je to tak, že když se něco staví, často se z toho odloží materiál. Něco jsme našli u nás doma a velmi nám to pomohlo. Řešili jsme si sami dřevo a to opravdu finančně odlehčilo celý projekt. Kdybychom museli všechno kupovat, bylo by to dražší o dvojnásobek,“ říká Juraj.

Doporučeno
Hluboko v lese někdo vytesal desítky strašidelných obličejů. Tajemné místo leží jen hodinu od Prahy Hluboko v lese někdo vytesal desítky strašidelných obličejů. Tajemné místo leží jen hodinu od Prahy 13. dubna 2024 8:00

Nábytek byl vyroben z masivního třešňového dřeva. To můžeš vidět na kuchyňské lince či stolku. Co se týče interiéru, návrhy vymýšleli za pochodu. Chtěli vytvořit něco moderního, ale zároveň něco, co zapadne do přírodního prostředí. Dřevěné prvky doplňují černé akcenty, beton či dekorativní omítka.

Od začátku plánoval ze stavby udělat ubytování, které by do obce v okrese Ružomberok přilákalo turisty. „Byl jsem sice trochu skeptický, ale pak jsem se na to začal dívat optimističtěji. Chtěl jsem pro lidi vytvořit skutečný zážitek. Pokud by to nevyšlo, rodinná chata není nikdy k zahození,“ vtipkuje.

architektúra, interiérový dizajn, dizajnarchitektúra, interiérový dizajn, dizajnarchitektúra, interiérový dizajn, dizajnarchitektúra, interiérový dizajn, dizajn
Zobrazit galerii
(21)

Juraj dodává, že vše funguje tak jako v rodinném domě. „Je tam splachovací záchod i tekoucí voda, teplá voda, sprcha. Máme vyvrtanou vlastní studnu, odkud vodu čerpáme. Elektřina je natažena z nejbližšího elektrického sloupu,“ říká. Cena za noc v boudě Komjatná se pohybuje v závislosti na ročním období a dnu v týdnu od částky 110 až 130 eur, tedy zhruba 2 700 až 3 200 korun.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse