Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2023 13:20
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Taylor Swift se oficiálně stala miliardářkou. Čemu vděčí za tento úspěch?

Taylor Swift se oficiálně stala miliardářkou. Čemu vděčí za tento úspěch?
Zdroj: Getty Images/John Shearer
OSOBNOSTI TAYLOR SWIFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Není to jen umělkyně. Je to ekonomický fenomén,“ uvedl jeden z odborníků na marketing.

Magazín Forbes v červenci vydal zprávu, podle níž činilo čisté jmění zpěvačky Taylor Swift 740 milionů dolarů (17,2 miliardy korun) a její nemovitosti měly hodnotu 80 milionů dolarů (1,8 miliardy korun). Všichni tak očekávali, že zpěvačka co nevidět pokoří hranici miliardy dolarů. To se nyní stalo. Taylor Swift se díky celosvětové Eras Tour oficiálně stala miliardářkou. 

Doporučeno
Rytmus o OnlyFans: Kdybych měl dceru, která fotí svoji p**u, tak bych si řekl, že jsem selhal ve výchově Rytmus o OnlyFans: Kdybych měl dceru, která fotí svoji p**u, tak bych si řekl, že jsem selhal ve výchově 27. října 2023 9:55

Čisté jmění Taylor Swift v současné chvíli činí úctyhodných 1,1 miliardy dolarů (25,6 miliardy korun). Milníku zpěvačka dosáhla především díky turné Eras, s nímž v létě objela celé Spojené státy a brzy s ním zavítá také do Evropy. Swift je jednou z mála umělců a umělkyň, kteří tohoto statusu dosáhli jen a pouze na základě hudby a s ní spojeným koncertováním. 

Zahraniční média uvádí, že katalog zpěvaččiných alb by měl mít hodnotu 400 milionů dolarů, dalších 370 milionů dolarů Swift vydělala prodejem vstupenek a merche a 120 milionů dolarů tvoří její příjmy ze Spotify a YouTube. Jejích pět domů pak má hodnotu 110 milionů dolarů. 

Doporučeno
Vylezu za 10 let, můj nový hotel je Leopoldov: Palermo se v novince loučí se svobodou, nastupuje do vězení Vylezu za 10 let, můj nový hotel je Leopoldov: Palermo se v novince loučí se svobodou, nastupuje do vězení 26. října 2023 15:24

Odbornictvo je ohromené tím, kolik peněz Swift na Eras Tour vydělala. Podle Chrise Laydena, ředitele marketingu ve společnosti SeatGeek, zpěvačka „přepisuje učebnice ekonomiky v oblasti zábavy“. „Není to jen umělkyně, je to ekonomický fenomén,“ řekl. 

Swift se připojí k Rihanně a Beyoncé

Mezi další hudebníky a hudebnice, kteří překročili tento milník, patří Jay-Z a Beyoncé, kteří se stali miliardáři v roce 2017. Další miliardářkou je Rihanna, která tuto magickou hranici pokořila v roce 2021. A to i přesto, že již několik let nevydala žádné album. 

Domů
Sdílet
Diskuse