Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 3:37
Ilona Hobzová

Sport v listopadu: Biatlon se blíží. Kdy a kde jdou Davidová a spol. do akce?

Sport v listopadu: Biatlon se blíží. Kdy a kde jdou Davidová a spol. do akce?
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík
SPORT KAM ZA SPORTEM
Uložit Uložené

Koukni na přehled nejzajímavějších sportovních událostí s českou účastí.

Předposlední měsíc v roce je na sportovní události velmi bohatý. Fanoušci a fanynky biatlonu už netrpělivě očekávají start nové sezony Světového poháru. Fotbaloví nadšenci zase budou mít jasno, zda si česká reprezentace vyslouží vstupenku na EURO. Poslední turnaje sezony pak odehrají české tenistky. 

Tenis: Turnaj mistryň

Turnaj mistryň je každoročním zakončením tenisové sezony. Na turnaji, který probíhá od 29. října do 5. listopadu, se utká osm nejlepších singlistek a osm nejlepších deblových párů. Letos se hraje až v dalekém Mexiku. A protože byla česká tenisová reprezentace během celé sezony velmi úspěšná, na své si přijdou i čeští fanoušci a fanynky.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Každá tenistka odehraje tři vzájemné zápasy v jedné ze dvou čtyřčlenných základních skupin A a B. První dvě tenistky z každé skupiny postupují do semifinále, které se hraje vyřazovacím systémem pavouka. První ze skupiny A se utkává s druhou ze skupiny B a naopak. Vítězky semifinále pak postupují do finále.

Markéta Vondroušová
Zdroj: TASR/AP

Letošní finalistka Roland Garros Karolína Muchová sice vinou nedoléčeného zápěstí v Mexiku nehraje, Česko má ale želízko v ohni v podobě úřadující wimbledonské šampionky Markéty Vondroušové. Ta to ve své skupině ale rozhodně nemá jednoduché. V pondělí musela skousnout porážku od světové dvojky Igy Świątek a čekají ji ještě souboje s Cori Gauff a Uns Džábir.

Ve čtyřhře Česko na turnaji reprezentují Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Deblová dvojice v úvodním zápase prohrála s německo-ruským párem Laurou Siegemund a Verou Zvonareva. Další zápas je čeká v noci na čtvrtek s Američankami Coco Gauff a Jessicou Pegula.

Tenis: Billie Jean King Cup

Ačkoli oficiální sezona bude po Turnaji mistryň u konce, tenistky čeká ještě jeden významný turnaj. Od 6. do 11. listopadu se ve španělské Seville koná finále ženské tenisové týmové soutěže Billie Jean King Cup (dříve známé jako Fed Cup, pozn. red.). Finále se během jediného týdne účastní 12 ženských týmů, chybět samozřejmě nebude ani ten český. 

Doporučeno
Barbora Strýcová se loučí s kariérou. „Tenis už pro mě není absolutně na prvním místě,“ říká pro Refresher Barbora Strýcová se loučí s kariérou. „Tenis už pro mě není absolutně na prvním místě,“ říká pro Refresher 31. července 2023 18:00

Za Česko se prestižní trofej pokusí získat Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Linda Nosková. Češky zahájí turnaj 7. listopadu ve skupině A proti Švýcarkám, 10. listopadu změří síly proti týmu Spojených států amerických.

 

Česko lze rozhodně řadit k favorizovaným týmům. Od roku 2011 Češky soutěž vyhrály hned šestkrát. Ze současné nominace u toho tehdy byly pouze Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Bude tedy určitě zajímavé sledovat, jak se bude dařit nově složenému týmu. 

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš osobnosti českého sportu jen podle očí? KVÍZ: Poznáš osobnosti českého sportu jen podle očí? 26. září 2023 8:30

Hokej: Karjala Cup

Karjala Cup 2023 je prvním turnajem letošní Euro Hockey Tour, série čtyř turnajů konaných ve čtyřech zapojených zemích. Koná se od 9. do 12. listopadu ve finském Tampere. Česká hokejová reprezentace se postupně utká s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. Loňské vítězství obhajují Švédi, kteří budou také útočit na vítězný hattrick.

Doporučeno
MS v hokeji 2024 v Praze: Kdy a kde koupit vstupenky a kolik za ně dáš? MS v hokeji 2024 v Praze: Kdy a kde koupit vstupenky a kolik za ně dáš? 5. října 2023 8:00

Čeští hokejisté se z vítězství radovali naposledy v roce 2019, loni skončili třetí. Karjala Cup bude také debutem nového reprezentačního kouče Radima Rulíka, který na střídačce nahradil Kariho Jalonena. V akci také uvidíme zárodek výběru, který bude bojovat o cenný kov příští rok na světovém šampionátu v Praze. 

Program české reprezentace na Karjala Cupu 2023:

Datum, čas Zápas
9. listopadu, 19:00 Česko–Švédsko
11. listopadu, 16:00 Česko–Finsko
12. listopadu, 12:00 Česko–Švýcarsko

Kvalifikace EURO 2024: Česko–Polsko, Česko–Moldavsko

Listopad také uzavře dlouhé čekání na to, zda český tým poosmé v řadě dokáže postoupit na fotbalové EURO. Kvalifikace na 17. ročník, který se v létě 2024 odehraje v Německu, začala už letos na jaře. Česká fotbalová reprezentace zatím ve skupině E zaznamenala jednu výhru proti Polsku a dvakrát porazila Faerské ostrovy. Na kontě má ale i remízu s Moldavskem.

Doporučeno
Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová 8. září 2023 6:00

Poslední dva zápasy čekají Čechy právě v listopadu. Na státní svátek 17. listopadu se výběr pod vedením Jaroslava Šilhavého utká s Polskem, kvalifikaci pak uzavře 20. listopadu proti Moldavsku. Z každé skupiny postupují dva nejlepší celky, Česko je aktuálně druhé za Albánií.

Česko v kvalifikaci na EURO 2024, tabulka skupiny E:

Pořadí a tým Počet zápasů Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Albánie 6 4 1 1 11:3 13
2. Česko 6 3 2 1 8:5 11
3. Polsko 7 3 1 3 9:9 10
4. Moldavsko 6 2 3 1 6:6 9
5. Faerské ostrovy 7 0 1 6 2:13 1

Biatlon: Světový pohár SP v biatlonu

Naše tipy na sportovní akce v listopadu uzavíráme biatlonem. Nový ročník Světového poháru totiž začíná už 25. listopadu. První zastávkou bude pro světový biatlon švédský Östersund, kde biatlonisté a biatlonistky absolvují deset závodů. Na programu budou všechny disciplíny kromě hromadných startů.

Doporučeno
Mohl být jako Zátopek. Život talentovaného sportovce ale vyhasl v Osvětimi Mohl být jako Zátopek. Život talentovaného sportovce ale vyhasl v Osvětimi 21. října 2023 11:00

Velké glóby za triumf ve Světovém poháru letos obhajují Nor Johannes Thingnes Boe a Francouzka Julia Simon. Jednou z horkých kandidátek na přední umístění bude jistě i Češka Markéta Davidová, která loni dvakrát stanula na stupních vítězek a celkově skončila na 9. místě. V A týmu ji doplní Jessica Jislová a Tereza Voborníková, mezi muži pak Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík. 

Program 1. zastávky Světového poháru v biatlonu:

Datum, čas Závod
25. listopadu, 12:30 Závod smíšených dvojic
25. listopadu, 14:50 Smíšená štafeta
26. listopadu, 11:20 Vytrvalostní závod žen
26. listopadu, 14:30 Vytrvalostní závod mužů
29. listopadu, 15:20 Štafeta žen
30. listopadu, 15:20 Štafeta mužů
1. prosince, 14:45 Sprint žen
2. prosince, 14:45 Sprint mužů
3. prosince, 14:00 Stíhací závod žen
3. prosince, 16:00 Stíhací závod mužů

A jestli i ty patříš mezi biatlonové nadšence, zapiš si do diáře na příští rok 7. až 18. února 2024. Vrchol sezony, světový šampionát, se totiž po jedenácti letech vrací do Nového Města na Moravě. Jestli ještě nemáš svou vstupenku, už bys neměl*a dlouho váhat, rychle totiž mizí. Kup si tu svou na oficiálním webu

Domů
Sdílet
Diskuse