Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. listopadu 2023 12:40
Čas čtení 0:41
Radim Šlechta

Reality show Squid Game má první skandál. Zranili se v ní soutěžící, kteří chtějí podat žalobu

Reality show Squid Game má první skandál. Zranili se v ní soutěžící, kteří chtějí podat žalobu
Zdroj: Netflix
NEWS SQUID GAME
Uložit Uložené

Reality show má připomínat oblíbený jihokorejský seriál. Vypadá to, že i v ní může dojít ke zranění.

Reality show Squid Game: The Challenge sotva začala a už má právní problémy. Několik soutěžících má žalovat produkční společnost, protože během natáčení utrpěli zranění. Hra se inspiruje populárním seriálem Squid Game, kde zúčastnění bojovali o své životy. Informuje o tom web Deadline.

Britská advokátní kancelář zastupuje dvě zúčastněné osoby, které utrpěly zranění kvůli natáčení v chladných podmínkách. Mělo u nich dojít k podchlazení a poškození nervů. Soutěžící se měli zranit při natáčení hry Red Light Green Light, kde robotická dívka zastavuje soutěžící v pohybu. Koho spatří, jak se hýbe, vyloučí ho ze hry.

Lékařskou pomoc během natáčení této hry prý potřebovali tři ze 456 zúčastněných.

„Soutěžící si mysleli, že se účastní něčeho zábavného, a zranění nečekali, že budou trpět tak, jak trpěli. Nyní jim zůstala zranění po čase stráveném v bolestivých zátěžových pozicích v nízkých teplotách,“ uvádí právní kancelář Express Solicitors, která se případem zabývá bez nároku na honorář.

Podle produkce reality show zatím k žádným žalobám nedošlo. Show toto uvádí se slovy, že „blaho soutěžících je u nich na prvním místě“.

Domů
Sdílet
Diskuse