Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. prosince 2023 14:00
Čas čtení 4:29
Tereza Šnajdrová

Chceš vonět jako Harry Styles nebo Taylor Swift? Toto jsou vůně používané celebritami

Chceš vonět jako Harry Styles nebo Taylor Swift? Toto jsou vůně používané celebritami
Zdroj: Douglas/Ingredients/Marionnaud/Allegro/Notino/propagační materiál
MÓDA PARFÉMY
Uložit Uložené

Zapomeň na dárkovou kazetu od Old Spice a daruj pod stromeček jednu z těchto skvělých vůní.

Na trhu najdeš tisíce a tisíce nejrůznějších vůní, a pokud nevíš, kterou si vybrat, třeba ti v rozhodování pomůže tvoje oblíbená celebrita. Chceš vonět jako Brad Pitt, Kate Middleton nebo Timothée Chalamet? Víme, jaké vůně používají, a protože nám na tobě záleží, prozradíme ti to. Malý sneak peek – neboj, tvoji peněženku to nezruinuje. 

Doporučeno
Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší? Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší? 27. listopadu 2023 6:00

Kate Middleton: Jo Malone Orange Blossom

Chceš vonět doslova královsky? Žádný problém. Kate Middleton, princezna z Walesu, je neustále vystavena zvídavým pohledům veřejnosti a každý jeden její krok sledují také média. Musí být stále dokonalá, upravená, a ne nadarmo byla před nedávnem zvolena nejvíc cool ženou Anglie. A jak Kate Middleton voní?

Jako třpytivá zahradní oáza. Princezna totiž používá vůni Orange Blossom od značky Jo Malone, kterou koupíš třeba v Douglasu, a to za 3 790 korun (100 ml). Pro tuhle vůni jsou typické květy klementinky, pomerančové květy, leknín, kosatec a vetiver. Ty vycvičenější nosy ucítí také listy cedrátu, bílý šeřík nebo konvalinku.
 
Tahle vůně je kouzelná, ale také velmi jemná. Od královské rodiny se totiž očekává, že z úcty k lidem, s nimiž se setkává, bude bez vůně, ale tahle rozkvetlá zahrada v láhvi Jo Malone snad ani nikoho obtěžovat nemůže.

Jo Malone
Zdroj: Douglas/Jo Malone/propagační materiál

Brad Pitt: Lorenzo Villoresi Musk

Hollywoodský herec Brad Pitt je jedním z nejstylovějších mužů světa. To je prostě fakt. Jeho dokonale symetrickou tvář a vytříbený styl by mu mohl leckdo závidět, stejně jako třeba vůni, kterou herec používá.

 
Dobrou zprávou je, že i ty můžeš vonět jako Brad Pitt. Herec totiž používá poměrně dostupnou vůni, kterou koupíš zhruba za 2 200 korun (100 ml). Je od Lorenza Villoresiho a jmenuje se Musk.
 
Jedná se o květinově-dřevitou pižmovou vůni, která byla uvedena na trh už v roce 1995 a nese označení unisex, takže je vhodná pro osoby jakéhokoli genderu. Musk od Lorenza Villoresiho bychom popsali jako smyslnou a podmanivou vůni, vhodnou na ráno i večer. V jejích vrchních tónech se mísí vůně kardamomu, galbanumu a exotických květin. Srdce je utvořené ze smyslné růže a geránia a v závěru ucítíš dubový mech, brazilské růžové dřevo a jantar. Mmm, jen si to představ.

Notino
Zdroj: Notino/propagační materiál

Taylor Swift: Tom Ford Santal Blush

Rádi bychom řekli, že Taylor Swift nosí svoje vlastní vůně, které uvedla na kosmetický trh, ale nechceme ti lhát. Nejpopulárnější zpěvačka světa nejčastěji střídá hned čtyři vůně, a to Santal Blush od Toma Forda, Flowerbomb od Viktor&Rolf, Moon Sparkle od Escady a Fantasy od Britney Spears.
 
Escada ani Britney Spears nás moc nezaujaly a pravděpodobně se jedná spíše o vůně, které zpěvačka používala už jako náctiletá. Co nás ale naopak oslovilo, je Santal Blush od Toma Forda. Tahle vůně je totiž úplně dokonalá. Je dřevitá, hřejivě kořenitá a jejím ústředním tónem je santalové dřevo. Zároveň v ní ale najdeš také květinové tóny, semínka karotky, skořici, kmín, jasmín, ylang-ylang nebo pižmo.
 
Santal Blush je prostě okouzlující, fascinující, exotická a záhadná. Koupit ji můžeš třeba v Douglasu a její cena je 6 590 korun (50 ml).

Doporučeno
Voň jako polobůh: Šest brutálních parfémů pro muže, které musíš vyzkoušet Voň jako polobůh: Šest brutálních parfémů pro muže, které musíš vyzkoušet 18. září 2023 15:00

Druhou vůní, kterou Swift často používá, je Flowerbomb z dílny módního domu Viktor&Rolf. Ta je víc basic, květinová, sladká a pořídíš ji už za 3 650 korun (100 ml). Ucítíš v ní čaj, bergamot, růži, jasmín i orchidej.

Tom Ford
Zdroj: Douglas/Tom Ford/volně k použití

Timothée Chalamet: Tom Ford Tobacco Vanille

Patříš mezi fanynky a fanoušky Timothého Chalameta? Tak to jsi tady správně. Populární herec voní jako tabák a vanilka, a to díky vůni Tobacco Vanille od Toma Forda. „Tobacco Vanille je opulentní, hřejivá a ikonická. Připomíná anglický klub gentlemanů a ve směsi s bohatým kořením, vanilkou a tabákovým květem zanechává silný dojem,“ uvedl její tvůrce Tom Ford.

Charakteristické pro ni jsou krémové fazolky tonka, tabákové květy, vanilka, kakao, sušené plody a sladká míza. Jen si to představíme a naše čichové receptory už si chrochtají blahem. Jasně, tahle vůně patří k těm těžším a rozhodně nebude pro každého, ale nám se moc líbí.
 
Tobacco Vanille seženeš bez problémů i v Česku a za 100 ml zaplatíš zhruba 8 890 korun.

Tom Ford
Zdroj: Douglas/Tom Ford/propagační materiál

Selena Gomez: Marc Jacobs Daisy

Volba Seleny Gomez nás překvapila. Jedna z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti totiž volí vůni Daisy od Marca Jacobse, kterou můžeš cítit snad na každém rohu. Je basic, je levná a nepatří k vůním, které by se pyšnily skvělou výdrží. Ale co už, alespoň je dostupná.
 
Daisy je svěží, ovocná, dřevitá, ženská a plná fantazie. Mísí se v ní vůně divoké jahody, jasmínových a fialkových květů, červeného grapefruitu, hedvábně jemné vanilky a bílého dřeva. Popisek hlásá, že je hodně sofistikovaná, ale nám přijde spíše taková jednoduchá a vhodná pro mladší nositele a nositelky. Co se jí ale musí nechat, je, že má krásný flakon.

Pokud chceš vonět jako Selena Gomez a mít tuhle krásku doma na poličce, tak nabíhej na Douglas a kupuj. Stovku Daisy tam koupíš za 3 130 korun.  

Marc Jacobs
Zdroj: Douglas/Marc Jacobs/propagační materiál

Harry Styles: Gucci Mémoire d’une Odeur

Styl Harryho Stylese nelze zařadit snad do žádné škatulky a podobně jsou na tom také vůně, které populární zpěvák používá. Mezi jeho go-to parfémy patří Tobacco Vanille od Toma Forda, ale také Mémoire d’une Odeur z módního domu Gucci.
 
Mémoire d’une Odeur je elixír, který nelze přiřadit k jednomu genderu. Ucítíš v něm římský heřmánek, jasmínové lístky z Indie, pižmo, santalové a cedrové dřevo, to vše zahalené do vanilkového závoje. Upřímně? Přesně takovou vůni bychom si pro Harryho Stylese představovali.
 
Gucci Mémoire d’une Odeur navíc nezruinuje tvoji peněženku. Koupíš ji třeba v Marionnaud, a to za 2 135 korun (40 ml).

Gucci
Zdroj: Gucci/propagační materiál

Hailey Bieber: Ex Nihilo Fleur Narcotique

Vůni Fleur Narcotique od značky Ex Nihilo vymyslel parfumér Quentin Bisch, jehož podpis ucítíš v mnoha niche parfémech. Tuhle voňavou bombu najdeš v koupelně Hailey Bieber a už z jejího prvotního popisu je nám jasné, že je nádherná. A exkluzivní. Je květinová, ovocná, najdeš v ní liči, bergamot, broskev, pivoňku, jasmín, pižmo, mech, dřevité tóny a mnoho dalších. Nakombinovat všechny tyto složky musel být pořádný oříšek.
 
Pokud tě tento popis také zaujal nebo jenom chceš vonět jako Hailey Bieber, máme pro tebe špatnou zprávu. Tahle arabská vůně je v Česku téměř nesehnatelná. Našli jsme ji jen na Allegru, kde za dva mililitry zaplatíš 238 korun.

vůně
Zdroj: Allegro/propagační materiál

Kanye West: Byredo Gypsy Water

My víme, my víme. Kanye West je kontroverzní, s jeho názory nesouzníme, ale jedno se mu musí nechat – má styl, a jak jsme zjistili, používá i skvělou vůni. Ta nese název Gypsy Water a je od Byreda. Gypsy Water je ódou na krásu romské kultury a její vonná kompozice evokuje noc v lese. Noc plnou vzrušení a nespoutanosti.

 
Je to genderově neutrální dřevitá vůně, v níž zpočátku ucítíš bergamot, bobule jalovce a pikantní pepř. Po čase v ní začne převažovat kadidlo a borovicové jehličí a na své kůži pak nejdéle ucítíš ambru, santalové dřevo a lahodnou vanilku.
 
Byredo Gypsy Water je dostupná i v Česku. Koupíš ji třeba v Ingredients, a to za 5 500 korun za 100 ml.

Byredo
Zdroj: Ingredients/Byredo/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse