Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2023 v 14:00
Čas čtení 4:09
Ondřej Mrázek

Breaking Bad to není, ale na Česko dobrý. Banáni si hrají na nekompromisnost, ale „kostičkují“ sex

Breaking Bad to není, ale na Česko dobrý. Banáni si hrají na nekompromisnost, ale „kostičkují“ sex
Zdroj: Prima+
FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak to dopadlo s novým ambiciózním seriálem Prima+, kde všude se tvůrci inspirovali a může se z Banánů časem vyklubat české Breaking Bad?

Čas od času se stane, že čerstvá zásilka koksu z Kolumbie ukrytá v krabicích od banánů neskončí v Amsterdamu nebo jiné světové drogové metropoli, ale v prťavém českém supermarketu někde u hranic. Pro kartely je to v přepočtu na koruny miliardové mrzeníčko, i když v celkovém součtu pořád spíš jen kapka v moři.

Jeden takový případ právě inspiroval i nový komediální seriál Prima+ Banáni, který vypráví o tom, jak by to vypadalo, kdyby zaměstnanci takového obchodu nenahlásili věc na policii, ale místo toho se rozhodli rozjet vlastní drogový byznys. Měl*a bys mu věnovat pozornost?

Doporučeno
Extraktoři jsou český pokus o seriálovou elitu. Jen kdyby tvůrci pořád nesvlékali hlavní herečku do noční košilky Extraktoři jsou český pokus o seriálovou elitu. Jen kdyby tvůrci pořád nesvlékali hlavní herečku do noční košilky 21. listopadu 2023 v 15:00

Inspirace se cení

Předně je třeba pochválit tvůrce, že si pro jednou vybrali námět, který opravdu nabízí nemalé množství zajímavých, napínavých či vtipných situací. Ono nezpracovat takový příběh by bylo v kontextu stále těch samých seriálů a filmů z domácí produkce skoro až trestné. Tady jde ale krásně vidět, že se ke slovu dostává čím dál více mladších tvůrců, kteří stojí o to, zkoušet nové věci, maličko s nimi experimentovat a posouvat hranice toho, co se u nás dá točit.

Banáni.
Banáni. Zdroj: Prima+


V tomhle případě jde pak chvála nejen za režisérem Vojtěchem Moravcem (Matky, Hádkovi), ale i scenáristou Vyšehradu a Vyšehradu: Film Tomášem Vávrou. A o čem že teda Banáni ve zkratce jsou?

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse