Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2023 15:16
Čas čtení 1:05
Adéla Ježková

Vánoce jsou tady! V Praze vyjely do ulic nazdobené tramvaje. Kde se s nimi můžeš svézt?

Vánoce jsou tady! V Praze vyjely do ulic nazdobené tramvaje. Kde se s nimi můžeš svézt?
Zdroj: DPP/Daniel Šabík
NEWS DOPRAVA PRAHA VÁNOCE
Uložit Uložené

Čekání je u konce. Vánoční flotila pražského dopravního podniku vyrazila do ulic.

Flotilu vánočně nazdobených vozidel vypravil Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) již o víkendu, což jistě potěší všechny Pražany a Pražanky, kteří je vyhlíží každý rok. Všechna vozidla zdobí bezmála 60 tisíc vánočních světýlek, vnitřní sváteční dekorace a speciální polepy se zimní a vánoční tematikou.

„Svátečně vyzdobená vánoční flotila dopravního podniku slavnostně vyjíždí do pražských ulic. Doufám, že vám všem vykouzlí úsměv na tváři a bude Vám dělat radost po celý advent. Přeji vám krásný předvánoční čas. A děkuji, že využíváte k přepravě po městě právě pražskou MHD, která je jednou z nejkvalitnějších na světě,“ uvedl Zdeněk Hřib, náměstek primátora pro oblast dopravy.

Jak uvádí podnik na svém webu, oproti loňsku můžeš dokonce v ulicích potkat více vozů, více jich je i s celopolepem a některé budou mít ve vánoční flotile premiéru.

vánoční tramvajvánoční tramvajvánoční tramvajvánoční tramvaj
Zobrazit galerii
(5)

Kde chytneš ozdobenou tramvaj?

Letošní – v pořadí již osmou – flotilu tvoří sedm tramvajových vozů: 15T ev. č. 9401, 14T ev. č. 9170, dvě T3 ev. č. 6921 a 7188, historická dvounápravová tramvaj Ringhoffer ev. č. 2210 s vlečným vozem 1419, ikonická Mazačka ev. č. 5572, dále dva autobusy SOR NB 12 ev. č. 3731 a kloubový SOR NB 18 ev. č. 6966. Vánočně nazdobeny jsou také oba vozy lanovky na Petřín.

Doporučeno
Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady 2. května 2024 7:00

A na jaké trase se vánočními tramvajemi můžeš projet? Ozdobená tramvaj 15T bude jezdit na lince 15, tramvaj 14T na lince 17, T3 na lince 23, dvounápravová tramvaj Ringhoffer na historické lince 42, autobus SOR NB 12 na lince 175 a kloubový autobus SOR NB 18 na lince 177.

Jejich aktuální jízdní řády nalezneš na webu DPP. Obyvatele Prahy a turisty budou těšit až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2024. 

Domů
Sdílet
Diskuse