Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2023 11:48
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Nový seriál ukáže život dcery Karla Havlíčka Borovského. Jiří Langmajer si zahraje známého obrozence

Nový seriál ukáže život dcery Karla Havlíčka Borovského. Jiří Langmajer si zahraje známého obrozence
Zdroj: Canal+
NEWS NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Nová série vznikne pod platformou CANAL+ ve spolupráci s Českou televizí.

Kdo zůstal po Karlu Havlíčkovi Borovském? Dcera Zdeňka. Přestože se o ní ve škole příliš nenaučíš, pod platformou CANAL+ bude mít vlastní šestidílnou minisérii Dcera národa. Platforma společně s Českou televizí plánuje představit „neotřelý pohled na dobový příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové“.

„Vzpurná Zdeňka chce ale za každou cenu žít život podle svých představ. Když se navíc bezhlavě zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, z davy milované holčičky se doslova přes noc stane zrádkyně národa a coura. Povede se Zdeňce prosadit svou romantickou lásku, nebo se podvolí tlaku okolí a vdá se za nudného statkáře z dobré české rodiny?“ popisuje CANAL+ novou sérii.

Dcera národa
Zdroj: Canal+

Podle Lady Dobrovské, který má na starost domácí produkci CANAL+ v Česku a na Slovensku, půjde o nekonvenční, ale velmi zábavné zpracování českých dějin.

Doporučeno
KVÍZ: Horolezci, horolezkyně, horolezčata. Jak dobře znáš písně z českých filmů? KVÍZ: Horolezci, horolezkyně, horolezčata. Jak dobře znáš písně z českých filmů? 14. prosince 2023 8:00

„Máme velkou radost, že můžeme tuzemskému divákovi nabídnout právě tento žánr a moderní formát, který v české nabídce dosud chyběl. Seriál slibuje opravdu jedinečný zážitek plný humoru, vášně a nečekaných zvratů,“ říká Dobrovská. 

Dcera národa
Zdroj: Canal+

Minisérii plánuje produkce vydat na podzim roku 2024. Představí se v ní Antonie Formanová, Jiří Langmajer (František Ladislav Rieger) nebo Jan Vlasák (František Palacký). Režie se chopili Matěj Chlupáček, který stojí za povedeným Úsvitem, a Cristina Grosan, od níž jsme v roce 2022 mohli vidět třeba rovněž povedená Běžná selhání.

Domů
Sdílet
Diskuse