Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. ledna 2024 16:47
Čas čtení 0:41
Monika Růžičková

Šaty z plzeňského piva od Jakuba Polanky se vydražily za 126 tisíc, koupil je konkurenční pivovar

Šaty z plzeňského piva od Jakuba Polanky se vydražily za 126 tisíc, koupil je konkurenční pivovar
Zdroj: Krušovice
ZAJÍMAVOSTI ČESKÉ PIVO
Uložit Uložené

Unikátní róba z piva se vydražila za 126 242 korun, v aukci zvítězila nová manažerka Krušovic, tedy konkurenčního pivovaru.

Celá částka poputuje na konto Centra Paraple, které založil Zdeněk Svěrák a dlouhodobě pomáhá lidem na vozíku. Krušovice tímto krokem chtějí přitáhnout pozornost na podporu dobré věci a inspirovat ostatní.

„Máme radost, že peníze z dražby doputují potřebným, a vnímáme to tak, že když jde o dobrou věc, i konkurence může táhnout za jeden provaz,“ dodává Alice Divišová, group brand manažerka společnosti Heineken.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený J a k u b P o l a n k a (@jakubpolanka)

Pivní šaty navrhl český návrhář Jakub Polanka pro Pilsner Urquell a na filmový festival v Karlových Varech si je vzala Aňa Geislerová.

„Rozhodnutí vytvořit šaty ‚z pivní pěny‘ ve finále znamenalo, že jsem kladivem vysekal asi čtyři tisíce koleček, každé kolečko bylo třeba obrousit, jednotlivá kolečka odlepit a vytřídit podle průhlednosti, žlutosti, struktury a podobně a pak je teprve přichycovat na nosný materiál. S ‚pivním‘ materiálem se muselo pracovat podobně jako s měkkým polodrahokamem, opálem, který v sobě má krásu živlu. Byl to fantastický experiment,“ řekl tenkrát návrhář Polanka pro Esquire.

Domů
Sdílet
Diskuse