Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2024 13:35
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Do Česka konečně přichází známá karetní hra. Sbíráš v ní slavné postavičky od Disneyho

Do Česka konečně přichází známá karetní hra. Sbíráš v ní slavné postavičky od Disneyho
Zdroj: Ravensburger
TECH DISNEY NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Miluješ legendární postavičky z Disney animáků a sbírání kartiček? V tom případě čti pozorně.

Dlouho očekávaná sběratelská karetní hra Disney Lorcana vyšla loni v létě a stala se velmi populární. Lidé z Česka, které lákalo sbírat kartičky s ikonickými Disney postavičkami, od Ledového království přes Mickeyho Mouse nebo Lvího krále, ale měli nejprve smůlu. Hra nebyla do Česka oficiálně dodávaná.

Doporučeno
Velká streamovací služba nabízí dva měsíce zdarma, najdeš na ní i nový film s DiCapriem. Poradíme ti, jak na to Velká streamovací služba nabízí dva měsíce zdarma, najdeš na ní i nový film s DiCapriem. Poradíme ti, jak na to 15. ledna 2024 10:10

Zpravodajský a databázový web o deskových hrách, wargamingu a stolních hrách na hrdiny Ze Stolu upozornil: „Jen tu a tam se nějakému obchodu podařilo ukořistit menší či větší dodávku zboží. Na různých tržištích nebylo neobvyklé vídat nabídky s velmi přemrštěnými cenami.“

To už ale nyní neplatí. V říjnu loňského roku společnost Ravensburger oznámila, že v roce 2024 se hry dočkají další země, mezi nimi i Česko. Na tuzemském trhu se oficiální vydání sběratelské Disney karetky objeví už 1. února.

V obchodech by se měly nejprve objevit dotisky první dvou edicí – First Chapter a Rise of the Floodborn, které vyšly loni. A 23. února se fanoušci a fanynky Disney postaviček mohou těšit nejen na novou, třetí sadu kartiček s názvem Into the Inklands.

Jak se hraje Lorcana? „Hra jako taková je primárně určena pro dva hráče, avšak i sami vývojáři uvádí, že není horní hranice pro počet hráčů. Cílem hry je získat 20 lore counterů (příběhových bodů). Kromě toho je možné vyhrát, i když si oponent nemůže dobrat další kartu ze své knihovny. V této sběratelské karetní hře je třeba sestavit 60karetní balíček, který je tvořen přesně ze dvou inků (inkoustů) a může obsahovat až čtyři kopie jedné karty,“ vysvětlil server Xzone.

Domů
Sdílet
Diskuse