Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2024 12:00
Čas čtení 2:19
Adéla Švehlíková

Panenky vystřídaly za designer kabelky. North, Stormi a Blue Ivy udávají trendy už od kočárku

Panenky vystřídaly za designer kabelky. North, Stormi a Blue Ivy udávají trendy už od kočárku
Zdroj: Getty Images/Robert Camau
MÓDA CELEBRITY KANYE WEST KIM KARDASHIAN MÓDA
Uložit Uložené

Generace alfa pomalu, ale jistě nastupuje na scénu, a to v čele s dcerami slavných osobností. Seznam se s North West, Stormi Webster a Ivy Blue aka mini módními ikonami současnosti.

Sice nedosáhly ani plnoletosti, ve světě módy se však angažují už naplno. Řeč je o dětech slavných osobností, které se v současnosti řadí mezi právoplatné módní ikony. 

Kim Kardashian, North a Chicago.
Kim Kardashian, North a Chicago. Zdroj: Getty Images/North West


O nepo babies neboli privilegovaných dětech slavných jsi už pravděpodobně slyšel*a dříve, jsou totiž všude kolem nás. Pokud pomineme filmový a hudební průmysl, dalším odvětvím, kde se to nepo babies jenom hemží, je móda.

Mnoho high-end značek využívá dcery a syny slavných osobností v nejrůznějších kampaních nebo na přehlídkových molech – to se však týká primárně těch, kteří spadají do kategorie gen Z.

Stormi Webster.
Stormi Webster. Zdroj: Getty Images/Stormi Webster


Na scénu však nastupuje generace alfa, která zahrnuje děti narozené od roku 2010 po současnost. Věk tak pro mini fashion icons není překážkou, jejich vliv je totiž nezpochybnitelný a mnohdy zastiňuje i jejich starší kolegy. 

North West

Dominantní osobností a snad nejvíc stylish slavným dítětem je bezesporu North West. Dceři Kim Kardashian a Kanyeho Westa proudí žilami doslova módní krev, není tak divu, že na poli fashion skóruje. 

North West.
North West. Zdroj: Getty Images/North West


Za svých deset let života už stihla vystřídat stovky luxusního oblečení, nafotit photoshooty pro významné magazíny, zúčastnit se módních událostí, jako jsou fashion weeky, a v neposlední řadě také zdissovat looky ostatních lidí. V oblibě má zejména kritiku své matky Kim, která North bere jako hlavního módního poradce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kim Kardashian (@kimkardashian)


A jaké jsou základní prvky šatníku North? Rozhodně nesmíme opomenout HardCrocs aka robustní sandály Crocs na platformě, které vznikly ve spolupráci se značkou Balenciaga.

Doporučeno
Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

Dalším signature prvkem stylu této slečny je také záliba v oblecích koženého vzhledu nebo kožichových kabátech. Obecně však můžeme říct, že její eklektická estetika zahrnuje rovnou několik tendencí. Od coquette a vintage outfitů až po preppy a rockstar looky, North prostě ví, jak na to. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kim Kardashian (@kimkardashian)


Stormi Webster

I v případě Stormi Webster zůstaneme v rodině Kardashian–Jenner. Dcera Kylie Jenner a Travise Scotta už brzy oslaví šest let a během svého krátkého života stihla zazářit například na fashion weeku v Paříži. Na přehlídce Valentino matchovala s Kylie v černých šatech s kožešinou a inkognito slunečních brýlích. V ruce jí nemohla chybět ani mini kabelka jakožto jeden z mnoha luxury kousků, které Stormi vlastní. 

Kylie Jenner a Stormi Webster.
Kylie Jenner a Stormi Webster. Zdroj: Getty Images/Kylie Jenner a Stormi Webster


Stejně jako North byla i Stormi od mala vedena k zálibě v módním stylingu. Její rodiče, zejména tedy Kylie, od narození postovali fotky malé Stormi v kouscích od těch nejdražších módních značek. Místo plyšáka tak dívenka držela v rukou kabelku Louis Vuitton.

Stormi Webster.
Stormi Webster. Zdroj: @kyliejenner/Instagram


Od Travise naopak přejala spíše streetwearový influence, o deficit sneakers tak v její skříni nikdy nebyla nouze. Baví nás však kombinace tenisek s dívčími kousky, čímž Stormi taktéž obohacuje přístup k dětské módě. 

Stormi Webster.
Stormi Webster. Zdroj: @kyliejenner/Instagram
Stormi Webster.
Stormi Webster. Zdroj: @kyliejenner/Instagram

Blue Ivy 

Třetici nejlépe oblečených gen alfa nepo babies uzavírá Blue Ivy Carter, dcera zpěvačky Beyoncé a rappera Jay-Zho. Ta nejenže ve svých devíti letech vyhrála první sošku Grammy, ale o dva roky později dokonce provázela svou matku na Renaissance turné jako tanečnice. 

Blue Ivy.
Blue Ivy. Zdroj: Getty Images/Blue Ivy


Dnes ve svých dvanácti letech patří mezi ostře sledované adolescenty, kteří ovlivňují, či dokonce utvářejí vlastní módní trendy. Na rozdíl od předešlých dvou kolegyň byla Blue už od dětství vyznavačkou spíše elegantního a sofistikovaného stylu. 

Blue Ivy.
Blue Ivy. Zdroj: Getty Images/Blue Ivy


V minulém roce se však začala více objevovat i ve streetwearových outfitech, které obsahovaly oversized kousky, sluneční brýle a obrácené snapbacks. Stihla si tak už v raném věku vytvořit svůj osobitý styl, který strhává pozornost nejednoho módního nadšence.

Blue Ivy.
Blue Ivy. Zdroj: Getty Images/Blue Ivy

Nutno však vypíchnout její účast na zmiňovaném turné, kde válela s tanečními moves v červeném overalu. Videa oběhla snad celý internet a Blue se tak dostala do povědomí ještě širšího okruhu lidí. 

Blue Ivy.
Blue Ivy. Zdroj: Getty Images/Blue Ivy
Domů
Sdílet
Diskuse