Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2024 14:00
Čas čtení 5:02
Martin Adam Pavlík

Chuck Norris: V osmnácti narukoval do armády, ve Vietnamu přišel o bratra a dnes je hrdý republikán podporující Trumpa

Chuck Norris: V osmnácti narukoval do armády, ve Vietnamu přišel o bratra a dnes je hrdý republikán podporující Trumpa
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Texaský ranger Cordell Walker, major Scott McCoy z elitní jednotky Delta likvidující teroristy nebo úhlavní nepřítel Bruce Leeho v klasice Return of the Dragon. Jaký je Chuck Norris mimo kamery a z čeho má strach?

Nefalšovaný mistr bojových umění, letec i hollywoodská hvězda. Carlos Ray „Chuck“ Norris (83) je jedním z nejslavnějších akčních hrdinů. Vražedné údery a nemilosrdné kopy rozdával mnohem dříve než Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Mel Gibson nebo Bruce Willis.

Stal se také internetovým fenoménem, ​​dodnes o něm kolují virální sarkastické vtipy. Narážejí na jeho bojové dovednosti, filmovou neporazitelnost a vynalézavost. Umí si však udělat legraci i sám ze sebe, jak ukázal v již beztak sebereflexivní filmové sérii The Expendables.

Víš, jaké má názory v běžném životě a co všechno prožil předtím, než se stal světoznámým hercem? Abys Chucka Norrise poznal*a trochu lépe, připravili jsme pro tebe několik zajímavostí, které jsi o něm dosud nejspíš netušil*a.

Věděl*a jsi, že Dolph Lundgren téměř zabil na filmovém place Stallona, že Jean-Claude Van Damme byl závislý na kokainu nebo že Steven Seagal byl postrachem žen i filmových štábů? Profily kultovních herců či zajímavosti o nich ti přinášíme pravidelně. Pokud jich chceš ještě víc, podpoř nás a přidej se do klubu Refresher+.

Chuck Norris
Zdroj: Cannon Group

Byl letcem a ve Vietnamu přišel o bratra

Řada herců ztvárňuje v akčních filmech válečné veterány a bývalé mariňáky, ale ne každý může říci, že skutečně sloužil v armádě. Chuck Norris narukoval k letectvu už jako osmnáctiletý teenager.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Podle VA News byl poslán na základnu Osan v Jižní Koreji. Právě na tomto místě dostal od jednoho z letců přezdívku Chuck. Získal tam také černý pás v tangsudu. Službu dokončil v roce 1962 s hodností letce první třídy. Skutečné hrůzy války pocítil Norris až v roce 1970.

Jak píše Los Angeles Times, jeho mladší bratr Wieland zahynul ve válce ve Vietnamu. Herec v Show Dicka Cavetta prozradil, že jeho bratr přišel o život krátce poté, co během hlídky odhalil past Vietkongu. Když varoval své kolegy a začal křičet, zaměřil na sebe pozornost a zasáhl ho granát.

Otec byl alkoholik a zabil ženu

Chuck Norris v autobiografické knize Against All Odds: My Story popsal náročné dětství. Jeho otec zažil druhou světovou válku na vlastní kůži jako voják a tvrdě se to na něm podepsalo. Byl agresivním alkoholikem, před kterým se musel Norris s bratrem nejednou skrývat. Podle jeho slov to byl velký chlap a ukázkový cholerik.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 154280 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Proč se po třiceti letech rozvedl se svou ženou.
  • Který slavný herec ho dotáhl do světa filmu.
  • Proč mu jednou zavolal Bruce Lee.
  • Co řekl o Baracku Obamovi.
  • Jaké knihy napsal.
  • Jaké hodnoty vyznává.
  • Z čeho má strach.
Domů
Sdílet
Diskuse