Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. března 2024 8:00
Čas čtení 5:12
Richard Balog

Levisky, jaké nosil Steve Jobs, nebo kovbojská estetika. Toto je top 5 stylů mužských džínů, které trendují v roce 2024

Levisky, jaké nosil Steve Jobs, nebo kovbojská estetika. Toto je top 5 stylů mužských džínů, které trendují v roce 2024
MÓDA DŽÍNY A DENIM MÓDA
Uložit Uložené

Dej už konečně sbohem svým skinny jeans. Je nejvyšší čas.

Denim je základem ležérního oblečení více než století a za tu dobu ušel obrovský kus cesty. Zatímco v minulosti byl jen modrý a nikdo si z něj nedělal těžkou hlavu, v současnosti má stovky různých podob a návrháři se předbíhají v tom, kdo přijde s extravagantnějším designem či originálnější povrchovou úpravou.


Vzhledem k tomu, že trendy jsou rychlé, ti ukážeme, jak by ses měl orientovat v labyrintu světa džínů v roce 2024. Prohlédni si pět stylů, abys byl fresh.

Zároveň nezapomínej na to, že za kvalitní denim se vyplatí připlatit. Pokud hledáš levnější alternativy, prohlédni si nabídku v online obchodech Weekday, Asos, COS či Arket.

Pokud tě baví články o módních trendech, celebritních outfitech, teniskách nebo inspirativních lidech, kteří vynikají v oděvním průmyslu, umění a kultuře, staň se členem klubu REFRESHER+ a získej přístup bez omezení k celému obsahu na webu.
Doporučeno
Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet 29. ledna 2024 16:00

Westernová estetika 

Westernová estetika je v kurzu, o čemž nás přesvědčila kolekce podzim/zima 2024 od módního domu Louis Vuitton, ale také novinky v nabídce značek jako Cherry Los Angeles, Kapital či BODE.

Americký kovboj je jedním z nejznámějších archetypů mužské módy a v posledních sezónách oslovil i další generaci. Jedná se o ikonu mužnosti, svobody, sebevědomí a drsného chování v přírodě, které možná nejlépe vyjadřuje uniforma v podobě klasických džínů Levi's 501.

V obchodech najdeš několik fresh džínů s atmosférou Divokého západu. Sestav si svůj westernový outfit a doplň kalhoty ve zvonovém střihu s třásněmi o kovbojské boty a světlehnědou plátěnou bundu.

Cherry Los Angeles Chap Straight-Leg Panelled Jeans

Džíny od značky Cherry Los Angeles jsou navrženy tak, aby vypadaly jako součást kovbojské uniformy na ranči. Jsou z tmavomodrého denimu a mají rovný střih, který skvěle padne přes kozačky. Koupíš je přes MR. PORTER za 325 eur, tedy něco málo přes osm tisíc korun, a dostupné jsou i v černém provedení.

Cherry Los Angeles
Zdroj: MR PORTER

Celine Homme Wesley Straight-Leg Distressed Jeans

Hedi Slimane našel inspiraci ve westernové estetice v rámci kolekce pro sezónu jaro/léto 2024 a výsledkem jsou tyto světlemodré džíny s rovným střihem, které mají obnošený vzhled v podobě vyblednutí, vyšisovaných děr i roztřepených konců. Cena tohoto luxusního kousku je 950 eur (24 tisíc korun) přes MR PORTER.

Celine Homme
Zdroj: MR PORTER

Výšivky, monogramy... 

Najít kvalitní džíny, které dobře sedí a nestojí tisíce korun, je sice velmi náročný úkol, ale jejich koupě určitě nebudeš litovat.

Pokud jsi neusnul na vavřínech, víš, že poslední léta patří širokým modelům džínů, a v roce 2024 tento trend povýšíš na novou úroveň. Například i díky cool provedením s bohatým zdobením v podobě grafických motivů (nejen po vzoru značky Denim Tears), monogramů, jako má Chanel či Gucci, nebo výšivek, které nás baví nejvíce. Upozornit chceme zejména na kousky od streetwearové značky Cherry Los Angeles.

Pokud jsi zručný, zvládneš to i sám, pro všechny ostatní máme připravený seznam zajímavých džínů z různého cenového spektra. Stačí si jen vybrat.

Cherry Los Angeles Printed Relaxed-Fit Jeans

Stále více populární streetwearová značka Cherry Los Angeles má v seznamu vícenásobné zastoupení, a to i díky těmto širokým džínům s velkými potisky ve tvaru srdce. Koupíš je v online obchodě za přibližně sedm tisíc korun. Buď opatrný s jejich kombinováním, může to totiž dopadnout katastrofálně.

Cherry Los Angeles
Zdroj: Cherry Los Angeles

Loewe Anagram Straight-Leg Logo-Appliquéd Jeans

Kousek z dílen módního domu Loewe, který jsi mohl vidět na množství celebrit, je stále cool a koupíš ho v MR PORTER za 950 eur (24 tisíc korun). Je vyroben z bavlny a charakteristický anagram Loewe je vyšitý. Za pozornost stojí i vintage černá varianta za stejnou cenu.

Loewe
Zdroj: MR PORTER

Roztrhané džíny

Není tajemstvím, že móda je jeden velký kolotoč, a protože popkultura je v posledních sezónách maximálně posedlá estetikou devadesátých let, můžeš zpátky přivítat i roztrhané džíny, které jsou opět na pořadu dne, avšak v dospělém stylu.

Tento džínový trend posouvá do popředí i stále větší zájem lidí o oblečení, které nevypadá příliš nově, ale spíše opotřebovaně. Důkazem je úspěch značky Gallery Dept., která se specializuje na džínové kousky se silným ošoupáním a detaily, které imitují vzhled intenzivně nošených modelů. Atraktivní provedení najdeš také v nabídce Balenciaga, Levi's, či dokonce Polo Ralph Lauren.

Doporučujeme, aby ses k trendu postavil s rozumem – několik promyšleně umístěných trhlin nebo vybledlých skvrn naprosto stačí a roztržení by měla být malá. Pokud se považuješ za nostalgií posedlého módního nadšence, roztrhané džíny by ve tvém šatníku v roce 2024 neměly chybět.

Levi's Straight-Leg Distressed Denim Jeans

Existuje ikoničtější značka džínů, než je Levi's? Výrobce, jehož historie sahá do 19. století, nabízí kvalitní denim za férové ​​ceny, důkazem čehož jsou tyto světlemodré kalhoty v rovném střihu s dírami. Koupíš je přes Farfetch za 144 eur, tedy zhruba 3 600 korun. Dávej si pozor, aby ti je ze šatníku nekradla partnerka.

Levi's
Zdroj: Farfetch

Our Legacy Third Cut Straight-Leg Printed Jeans

Cool rifle najdeš také v portfoliu skandinávské značky Our Legacy. Model s názvem Third Cut má standardní rovný střih, je vyroben z italského denimu a digitálně potištěný fotografií trompe l'oeil pro autentický obnošený vzhled. Cena těchto džínů je 420 eur (10 500 korun) v online obchodě MR PORTER.

Our Legacy
Zdroj: MR PORTER

Jorts 

Jorts, v překladu džínové šortky, byly žhavým módním trendem již minulý rok a vše nasvědčuje tomu, že na výsluní budou i v roce 2024. Světu je ukázaly značky jako Gucci, Max Mara či Givenchy a pak stačilo, aby si je oblékly celebrity či známé influencerky a TikTok se zbláznil.

Šortky, které koncem devadesátých let nosily skateboardisté ve Venice Beach a Avril Lavigne v dobách největší slávy, jsou zpět a tentokrát přinášejí cool design. Náš tip je jednoduchý, a to ani krátké, ani příliš dlouhé, hlavně ať jsou široké. Jedná se o ustřižené džíny s bermudovým střihem přes nebo až pod kolena, ve kterých se máš především cítit pohodlně.

Jorts nahradí tvé oblíbené džíny během léta a tohle jsou modely, které musíš mít ve sbírce. Originální model měli v nabídce také Martin Castor a Yannick Buti pod značkou Chew Forever a vlastní je například i J Balvin, Dalyb či David Luu. Pokud kluci přijdou s novým designem, neváhej s jeho koupí.

AMI Paris Alex Wide-Leg Denim Shorts 

Trendu jorts podlehl také Alexandre Mattiussi, který pod hlavičkou značky AMI Paris vytvořil univerzální modré šortky z denimu. Kousek je zkrácenou verzí džínů – má široký střih, poutka na opasek, pět kapes, délku po kolena a stojí 198 eur (pět tisíc korun) na Farfetch.

AMI Paris
Zdroj: Farfetch

Dries Van Noten Wide-Leg Distressed Denim Shorts 

Super kousek nabízí také módní dům Dries Van Noten, nicméně jeho cena je vyšší, a to 535 eur (13 500 korun) včetně doručení přes online obchod MR PORTER. Šortky mají pořádně široký střih z černého denimu, který byl seprán pro jedinečný mramorový efekt. Jak vidíš, sladit je můžeš s pantofli a kardiganem, ale krok vedle neuděláš ani kombinací s mokasíny a pletenou polokošilí.

Dries Van Noten
Zdroj: MR PORTER

Modrá klasika 

Pokud se v současnosti můžeš na něco spolehnout, jsou to klasické modré džíny, které považujeme za povinnou výbavu každého muže. Jde o nadčasovou volbu, kterou si můžeš obléct téměř s čímkoli a učiníš správné rozhodnutí.

Skvělé modely najdeš v nabídce ověřených značek, jako jsou Acne Studios, OrSlow, Nudie Jeans, Frame a samozřejmě Levi's. Ať se rozhodneš pro kteroukoli, vyber si správnou velikost, abys džíny miloval a nosil dlouhá léta. V tomto případě nemusíš kupovat denim z dílen módních domů, abys vlastnil kvalitní kousek.

Levi’s 501 Straight-Leg Denim Jeans

Pokud se považuješ za módního klasika nebo ti je blízká dadcore estetika, kterou proslavil Steve Jobs, pak sáhni po univerzálních džínech Levi's 501 v rovném střihu v univerzálním modrém odstínu. V online obchodě Farfetch je koupíš za přibližně 125 eur, tedy něco přes tři tisíce korun.

Levi's
Zdroj: Farfetch

Cherry Los Angeles Straight-Leg Jeans 

Tečku za výběrem dáváme klasickými modrými džíny od značky Cherry Los Angeles, které najdeš přes MR PORTER za 325 eur, tedy něco málo přes osm tisíc korun. Kalhoty mají rovný střih, jsou vyrobeny z bavlny a navrženy tak, aby vypadaly jako opotřebované. Všimni si vyšívaného detailu s logem značky na zadní kapse. Nádherný kousek, který budeš milovat a časem získá na atraktivitě.

Cherry Los Angeles
Zdroj: MR PORTER
Doporučeno
Ikony sneakersů: Prozkoumejte kouzlo retro tenisek Ikony sneakersů: Prozkoumejte kouzlo retro tenisek 13. února 2024 9:51
Domů
Sdílet
Diskuse