Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. ledna 2024 16:00
Čas čtení 1:13
Adéla Švehlíková

Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet

Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet
Zdroj: soleretriever.com/Instagram @torbrillants
MÓDA FASHION WEEK MÓDA
Uložit Uložené

Před pár dny představil japonský módní designér Džunja Watanabe takzvané snloafers v rámci své show na pařížském týdnu módy. A o co vůbec jde? O debut teniskových polobotek 1906 Loafer, které nyní vládnou sociálním sítím.

Nemáme za sebou ani první měsíc nového roku a velké módní značky neotálejí s představením exkluzivních spoluprací. V roce 2024 se můžeš těšit na nespočet kolaborací, které nabídnou hot dropy sneakers, a právě jednou z takových je i colab japonského designéra Džunji Watanabeho s americkým gigantem New Balance.

Džunja Watanabe.
Džunja Watanabe. Zdroj: Getty Images/Junya Watanabe

Výsledkem tohoto spojení je model s názvem 1906 Loafer, který na pánském týdnu módy v Paříži zaujal svou nekonvenční podobou.

@morenicestuff when you need to be in the office at 9 and in the gym at 5. junya watanabe x new balance 1906 loafers. #newbalance #junyawatanabe #newbalance1906 ♬ she cannot beat my outfit - ★


Běžně máme za to, že polobotky neboli loafers inklinují spíše k formálnímu stylu. Jejich elegantní silueta je snad úplným opakem sportovních tenisek, proto by někoho jen stěží napadlo spojit tyto obuvní typy. 


Ve světě módy je však možné ledacos, kdy kreativci neustále hledají nové cesty k inovativnímu designu. Obzvlášť Japonsko je proslulé svými technologiemi a experimenty s avantgardní a futuristickou tematikou. K tomu přispěla v 80. letech i sama Rei Kawakubo se svou značkou Comme des Garçons, která výrazně ovlivnila i tvorbu zmiňovaného Džunji Watanabeho. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Junya Watanabe (@junyawatanabe)


Model 1906, jak už název napovídá, je inspirován teniskou New Balance z roku 1906. Nová hybridní bota napodobuje tuto siluetu, přičemž využívá zejména její gumové podešve a mezipodešve. Ostatní prvky obuvi čerpají z klasických vzorů loafers, kterými jsou černá kožená konstrukce a segment na špičce ve stylu penny. Formálně-technický design je zakončen štítkem Junya Watanabe Man na jazyku a malým štítkem New Balance na boku tohoto kousku. 

New Balance 1906.
New Balance 1906. Zdroj: Propagační materiál/Sizeer


Je to sice teprve pár dní od představení modelu 1906 Loafer, spousta módních a sneakers nadšenců však už netrpělivě čeká na oficiální drop této novinky. Jestli mezi ně patříš i ty, budeš si tak muset ještě chvíli počkat. Podrobnosti k vydání totiž doposud nebyly zveřejněny.

Domů
Sdílet
Diskuse