Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. března 2024 15:05
Čas čtení 0:56
Barbora Adamkovičová

Influencerku kritizují za šíření antifeminismu. Lidem se nelíbí, že propaguje stereotyp ženy v domácnosti

Influencerku kritizují za šíření antifeminismu. Lidem se nelíbí, že propaguje stereotyp ženy v domácnosti
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI INFLUENCEŘI TIKTOK
Uložit Uložené

Ve videích žena říká, že ji nikdo do ničeho nenutí a že ji vaření baví. Manželovi připravuje domácí těstoviny a dětem cereálie. Ne všem se však její obsah líbí.

Tiktoková hvězda, modelka a matka dvou dětí Nara Smith vyvolala na sociálních sítích vášnivou debatu. Svým dětem doma připravuje cereálie, arašídové máslo, peče preclíky a vyrábí domácí mozzarellu. Určitá část jejích diváků a divaček si však myslí, že šíří antifeministické ideály, když údajně propaguje stereotyp ženy v domácnosti. 

Doporučeno
Osm toxických vět. Říká je někdo z tvých přátel? Možná ho*ji raději odstřihni Osm toxických vět. Říká je někdo z tvých přátel? Možná ho*ji raději odstřihni 29. února 2024 11:45

Ona se však brání a tvrdí, že ji role „ženy v domácnosti“ baví, píše Daily Mail. Teprve dvaadvacetiletá Nara, která je vdaná za modela Luckyho Blue Smithe a čeká s ním třetí dítě, se na sociálních sítích proslavila trendem takzvané „trad-wife“ (o kterém jsme psali například v tomto článku).

Na TikToku se virálně rozšířila videa, na nichž vaří a peče jídla, která vypadají jako z restaurace, pro svého manžela a děti. Zatímco část jejích fanoušků a fanynek je jejími recepty nadšena a inspirována, určité části publika se nelíbí, že influencerka ve videích zobrazuje „tradiční submisivní manželku“.

Doporučeno
Tahle nejnebezpečnější sexuální poloha může podle chirurga způsobit vážné zranění Tahle nejnebezpečnější sexuální poloha může podle chirurga způsobit vážné zranění 29. února 2024 16:15

Podle deníku The Guardian jde o idealizaci života ženy v domácnosti, která se „pouze“ stará o děti, manžela, vaří nebo uklízí. Zkrátka vše, co by se od ní očekávalo před sedmdesáti lety. Nara si však nestěžuje a svým internetovým sledujícím neustále vypráví, jak skvělý má život a jak se ho nemůže nabažit.

@naraazizasmith love a good meal🫶🏽 #datenight #homecooking #pasta #fypシ #coupletok #dinnerideas #marriage ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

@naraazizasmith slowly getting the hang of baking 🥹 #cinnamonroll #baking #easyrecipe #homecooking #coupletok #fypシ #marriage #dessert ♬ Chill Vibes - Tollan Kim


Domů
Sdílet
Diskuse