Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. března 2024 10:00
Čas čtení 0:34
Anna-Marie Hanzlíková

VIDEO: Jak by vypadaly Star Wars, kdyby je natočil Karel Zeman? Díky umělé inteligenci už si to nemusíme jen představovat

VIDEO: Jak by vypadaly Star Wars, kdyby je natočil Karel Zeman? Díky umělé inteligenci už si to nemusíme jen představovat
Zdroj: Lucasfilm/ Walt Disney Pictuers
FILMY A SERIÁLY STAR WARS UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Jak by asi vypadaly kultovní Hvězdné války, kdyby je natočil Karel Zeman v šedesátkovém Československu? Youtuber pracující s umělou inteligencí vytvořil video, koukni na něj exkluzivně v článku!

Černobílé provedení, vypravěč za doprovodu typické filmové hudby nebo kombinace živých herců s animovanými prvky. Umělec vzal nejen tyhle znaky filmů Karla Zemana a našrouboval je na Star Wars, výsledek vidíš ve videu níže. 

Doporučeno
VIDEO: Timothée Chalamet jako Michal? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil Pelíšky v podání Wese Andersona VIDEO: Timothée Chalamet jako Michal? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil Pelíšky v podání Wese Andersona 5. ledna 2024 9:54

Pobaví tě také obsazení, které by v českém remaku zazářilo. Václav Neckář za mlada by zazářil jako hlavní postava, pěkně česky přeložená jako Luke Hvězdochodec. Ve filmu by si zahrály i další legendy jako Magda Vašáryová alias princezna Leia nebo Jaromír Hanzlík jako Han Sólo.

Sám umělec působící na YouTube pod přezdívkou Havranoviny říká, že na filmech obou režisérů vyrůstal, a tak má být video poctou pro oba frajery, jak sám doslova píše. „Trailer byl vytvořen pomocí následujících AI nástrojů: Midjourney, ElevenLabs, RunwayML, D-iD, ChatGPT, LeiaPix, vocalremover + opět mraky postprodukce v Adobe appkách, které už jsou taky čím dál víc prošpikované AIčkem,“ dodává k využitým technologiím.

Koukni na celé video níže:

Domů
Sdílet
Diskuse