Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností Oktagon.
21. března 2024 11:00
Čas čtení 1:57

Robert Pukač: „Měl jsem pocit, že celý svět je proti mně.“ Své chyby z minulosti chce napravit v zápase proti Jungwirthovi

SPORT
Uložit Uložené

Bojovníci si změří síly již 23. března na události Oktagon 55.

Robert Pukač nevstupoval v červnu 2022 mezi pletiva v ideálním mentálním rozpoložení. „Bojoval jsem sám se sebou, s okolím a celkově jinými problémy než se zápasníkem samotným. Odešla mi soustředěnost, dělal jsem v životě chybné kroky,“ vrací se s odstupem k nelehkému období jednatřicetiletý Slovák.

V té době byl ještě součástí bratislavské Octagon Fighting Academy. Důvěrně známé prostředí mu ale postupně přestávalo prospívat. „Začalo se tam shlukovat příliš mnoho lidí, což mi vůbec nevyhovovalo. Připadal jsem si jako někde v pásové výrobě, kde neustále musím dokazovat nějakou svoji hodnotu. Necítil jsem se dobře a jako mladý člověk jsem neuměl najít správný problém, čím to je,“ popisuje náročnou část kariéry Robert Pukač.

S výsledkem není do dnešního dne smířený. Robert Pukač (16:12:1) cítí, že nastal správný čas, aby napravil zaváhání před dvěma lety. Na turnaji Oktagon Prime 5 v Šamoríně z duelu proti Christianu Jungwirthovi (14:8) nečekaně odstoupil, čímž se postaral o obrovský šok. 23. března přijede na německou půdu, kde by rád porazil domácího miláčka.

Podívej se na OKTAGON 55

„Měl jsem pocit, že celý svět je proti mně“

Úvod konfrontace proti německému „Keltovi“ mu vyšel. V očích bodových rozhodčích by ho podle všeho ovládl. Jakmile však začala druhá pětiminutovka, nastal zlom.

„Najednou jsem si uvědomil, že jsem ve zcela bezvýchodné situaci. Už jsem tam jel s lidmi, se kterými jsem se necítil dobře. Měl jsem pocit, že celý svět je proti mně. Opouštěla ​​mě chuť, nevěděl jsem, za koho bojuji, proč to dělám,“ upřímně přiznává Robert Pukač.

Po zaznění gongu se přesunul do rohu, kde odstartoval nevídaný boj. Obrovský psychický nápor už zkušený matador neunesl. V tu chvíli byl pevně rozhodnut ze souboje odstoupit – přesvědčit ho nedokázalo nic.

„Skončilo druhé kolo a na mě to celé dolehlo. Řekl jsem si, že už tam nechci být ani vteřinu, prostě musím celý svůj život od základu změnit, celé to překopat. Takhle jsem se už prostě nechtěl cítit,“ vybavuje si Robert Pukač trpké chvíle, které ho ale přinutily udělat potřebný posun. 

Čas odčinit chyby z minulosti

Robert Pukač po tomto měření sil změnil prostředí. Spolu s dlouholetým kolegou Františkem Fodorem (10:7) se postupně zabydleli v útulném NKMC. Uplynulo šest měsíců a přišla další zkouška. Souboj proti ostřílenému Tomáši Melišovi (10:9:2) hrdý Bratislavan suverénně zvládl. „Vlilo mi to energii. Poprvé v životě jsem si uvědomil, že je to o mně, o jednotlivci, ne o tom místě, kde a s kým trénuji,“ uzavírá v klidu.

Když si veterán Oktagonu MMA všiml, že Christian Jungwirth ještě pár týdnů před akcí ve Stuttgartu neměl soupeře, rozhodl se jednat a organizaci situaci zjednodušit. Nezlomného Němce vyzval, aby si dořešili otevřené účty. Nabídka byla bleskově přijata.

„Chápu, co mě tam čeká – nas*aný Jungwirth, který do mě tvrdě půjde. Budu muset dělat totéž. Bude si myslet, že pokud zatlačí, já se zlomím, takhle mě vnímá. Ale já mám sám sebe vyhodnoceného tak, že jsem lepší bojovník a vyhraju,“ vyjádřil se sebevědomě před misí na nepřátelské půdě Robert Pukač.

Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
Post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)
Domů
Sdílet
Diskuse