Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. dubna 2024 14:00
Čas čtení 4:24
Vojtěch Vanda

Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul

Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul
Zdroj: Milion Plus/Propagační materiál
HUDBA ČESKÝ RAP MILION PLUS RAP YZOMANDIAS
Uložit Uložené

Když jedna z hlavních rapových person vydá projekt s velkými jmény na features, je víc osobní a dělá to pro fanoušky jako odměnu za povedenou tour, jde o znamení, že v něm nechá své srdce. Yzo to své položil na čtvrteční Paranoii. Přinášíme ti recenzi.

Vedoucí osobnost labelu Milion+ Yzomandias figurovala mezi nominovanými na cenu Anděl, jejíž předávání se konalo v sobotu 30. března v O2 universu. Potenciální sošku za nejlepší rapové album roku, kterou však nakonec získal MC Gey, by ale stejně nepřevzal – místo něj dorazila na galavečer jeho matka. Proč? „Jede tour,“ jednoduše tehdy odpověděla „paní Yzomandiasová“, jak ji titulovala moderátorka Ivana Kulhánková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yzomandias (@yzomandias)

Jak jinak může rapper, tedy veřejně a v celostátní televizi, dokázat, co je pro něj nejdůležitější?

Blyštivé ceny jsou hezké na poličce, ale v kapse cinkat nebudou. Navíc vztah mezi Anděly a Yzomandiasem, stejně jako mezi rapem a zbytkem mainstreamu, jsou funkční, ale nijak vřelé. A dát přednost „svým lidem“ před jakousi smetánkou tuzemské hudby je logickým krokem pro někoho, na nějž je stále pohlíženo jako na alternativní postavu někde v koutku hudebního průmyslu, i pro někoho, kdo cení loajalitu a má jasné preference.

Doporučeno
Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost Kafkovská proměna Renneho Danga byla dokončena. Na problémech v ráji cítím bezvýchodnost, osobnostní krizi a sebelítost 29. dubna 2024 14:00

Odměnou za toto rozhodnutí byla povedená tour. Dokonce tak moc, že si fanoušci karlovarského rodáka vysloužili odměnu, za kterou není třeba platit a stát na ni řadu – tedy nový projekt. Drop přišel klasicky na zpříjemnění víkendu o půlnoci mezi čtvrtkem a pátkem.

Stavění na pevných základech

A i když jsme vzhledem k souvislostem čekali pozitivnější název, Paranoia sem asi přece jenom sedí víc než růžové zahrady. Vezměme si hned cover. Yzomandias z něj nazírá na všechny opps v plytké míse v antickém stylu, avšak vzhledem k tomu, že je jeho hlava modrá a na hlavě má hady, usuzujeme, že jde o stylizaci do zrůdné Gorgony Medusy. Mísa by tak nejspíš mohla být štítem poloboha Persea, jenž setnutou hlavu, která měnila nepřátele v kámen, používal jako zbraň.

Paranoia Yzomandias
Zdroj: Milion Plus/Propagační materiál

Je jasné, že Yzo chce své fanoušky uhranout. A ti, kteří jsou zlí, ať zkamení, že jo. Taky nejde jenom o pohled; i ústa českého rappera umí zabíjet, o což se na Paranoii Yzo pokouší od prvních sekund. Pozval si na to i zajímavou sestavu.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 157898 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se Yzomandias hudebně posunul.
  • S jakými osobními informacemi se Yzo svěřil.
  • Kdo má, podle nás, na Yzomandiasův hudební vývoj dobrý vliv.
Domů
Sdílet
Diskuse