Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2024 v 12:35
Čas čtení 0:41
Ella Petrová

Pražské jaro je v plném proudu. Mrkni na program mezinárodního hudebního festivalu

Pražské jaro je v plném proudu. Mrkni na program mezinárodního hudebního festivalu
Zdroj: Pražské jaro / Prague Spring Festival 2024 – Petra Hajská
HUDBA FESTIVALY HUDBA
Uložit Uložené

Hudební soutěž odstartovala již v neděli 12. května a potrvá až do 3. června. Jedná se o 79. ročník festivalu, který přináší desítky koncertů, workshopů, setkání s umělci a dalších doprovodných akcí.

Na festival zavítají dva nejlepší italské orchestry – Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia a Filharmonický orchestr milánské opery La Scala. Ve Foru Karlín se 2. června uskuteční spektakulární koncert 11 tisíc strun s padesáti současně znějícími klavíry.

Doporučeno
Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album Nenápadné i silné. Popové i temné. Billie Eilish vydala svoje doposud nejlepší album 17. května 2024 v 11:30

Přestože jsou mnohé koncerty vyprodány, nějaké vstupenky na festival se ještě najdou, například na koncert slavné Orchestre Philharmonique de Radio France (27. května) s hudbou Ravela či na nejžhavější novinky současné hudby na Prague Offspring v DOXu (31. května a 1. června). Závěrečného koncertu se 3. června zhostí v Obecním domě Česká filharmonie s Josefem Špačkem, která provede díla českých klasiků.
 
Pražské jaro letos vstupuje také do veřejného prostoru hravou interaktivní instalací před Rudolfinem. Všechny své posluchače, ale i náhodné kolemjdoucí zve ke hře na téma známého českého úsloví „Co Čech, to muzikant“. Prostor instalace, kterou festival připravil ve spolupráci s festivalem Signal, tvoří 16 světelných kmenů symbolického hudebního lesa. Přibližováním k jednotlivým sloupům se rozeznívají díla klíčových autorů letošního ročníku, jako například slavná melodie Vltavy ze Smetanova cyklu Má vlast.
 
Zde najdeš celý program hudebního festivalu.

Domů
Sdílet
Diskuse