Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti mBank.
19. června 2024 v 12:00
Čas čtení 1:32
Sponzorovaný obsah

Na placení už nepotřebuješ platební kartu, mobil ani hodinky. Takto vypadá prsten, který ti je nahradí

Na placení už nepotřebuješ platební kartu, mobil ani hodinky. Takto vypadá prsten, který ti je nahradí
Zdroj: mBank
TECH MODERNÍ TECHNOLOGIE ONLINE PLATBY
Uložit Uložené

První banka v Česku přichází s platebním prstenem.

Do potravin můžeš vyběhnout jenom s klíčem od bytu v kapse, na dovolené si nemusíš brát peněženku ani telefon k bazénu a bát se, že ti je někdo ukradne. Po bezkontaktních terminálech a placení mobilem či hodinkami přichází placení prstenem. Nový projekt banky mBank, firmy Mastercard a české značky Niceboy je dalším krokem, který má usnadnit platby za zboží a služby.

Nákup si zaplatíš módním doplňkem

Na placení mobilem či hodinkami už jsme si zvykli. Jako první banka v Česku teď mBank uvádí platební prsteny. Jsou pohodlné, bezpečné a největší výhodou je, že je máš vždy při ruce. V neposlední řadě slouží jako stylový doplněk.

Prsteny jsou vyrobeny z odolné keramiky. Nepotřebují nabíjet, jsou vodotěsné a fungují bez připojení k internetu a k telefonu. Díky tomu se dají využít na příležitosti, kdy s sebou nechceš nosit mobil ani peněženku – třeba když si jdeš zaběhat nebo obecně u sportu.

mBank, platební prsten
Zdroj: mBank

Placení je bezpečné stejně jako s platební kartou. Při platbách nad 500 Kč je vyžadován PIN a v případě ztráty ho lze zablokovat v mobilní aplikaci. Platebním prstenem lze platit na jakémkoliv terminálu, který podporuje bezkontaktní platby.

  • 70 % držitelů platebních prstenů jej upřednostňuje před plastovou kartou.
  • 64 % držitelů platebních prstenů jej upřednostňuje před hotovostí.

* EUR výzkum MC 08/2023 na vzorku 3000 respondentů, realizovaný v zahraničních zemích, kde lidé využívají platební prsteny.

Instalace prstenu je jednoduchá, stačí si stáhnout aplikaci Niceboy Pay, zaregistrovat zařízení přes NFC telefon a přidat kartu. Pak je prsten připraven k placení. Důležité je však zmínit, že funguje pouze s kartou Mastercard od mBank.

Kromě šikovné věcičky je to také doplněk, který se ti bude hodit v podstatě ke všemu. Vyrábí se ve třech barevných provedeních – bílá lesklá, černá lesklá a černá broušená.

mBank, platební prsten
Zdroj: mBank

Kolik platební prsten stojí?

Běžná maloobchodní cena prstenu je 1 990 korun a je k zakoupení exkluzivně pro klienty mBank. Prvních 1 000 nových zákazníků získá prsten za 1 Kč. Stačí, když si založíš online či v aplikaci bankovní účet a zadáš promo kód „PRSTEN“. Pokud máš u mBank účet, můžeš se zaregistrovat do losování, kde 1 000 stávajících zákazníků této banky získá prsten také za 1 korunu. No a když nebudeš mít štěstí nebo nebudeš chtít čekat, máš ještě možnost dostat hned slevu a pořídit ho za 1 249 korun. Pro získání slevy vyplníš registrační formulář a banka ti obratem pošle slevový kód. 

Domů
Sdílet
Diskuse