Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2024 v 17:59
Čas čtení 0:30
Anna-Marie Hanzlíková

Zůstat single? Pro Gen Z jeden z největších strašáků

Zůstat single? Pro Gen Z jeden z největších strašáků
Zdroj: Unsplash/Rinck Content Studio
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ GENERACE Z PSYCHOLOGIE VZTAHY
Uložit Uložené

Že nenajdou pravou lásku se bojí jeden ze čtyř příslušníků generace Z.

Alespoň to tvrdí americká data. Ve výzkumu publikovaném na serveru EduBirdie se vzorkem 2000 respondentů a respondentek 22 procent z nich uvedlo, že je pro ně největší životní obava právě to, zda se jim povede najit životního parťáka. Tedy ještě větší, než třeba nalezení smysluplné práce.

Doporučeno
Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce 10. června 2024 v 13:03

CNBC, který na čísla upozornil, píše, že to může souviset s větším pocitem osamělosti, který Gen z prožívá, a tedy i větším strachem a úzkostí, že se jim lásku nepodaří najít. 

Co s tím? Zmíněný server přináší i tipy, jak se s podobnou úzkostí vypořádat. Měl*a by sis dávat pozor na své nastavení a na to, jak o lásce a vztazích přemýšlíš, dále se zaměřovat na sebe a své potřeby a v nezadaném čase zapracovat na přátelských vztazích, tedy budovat je a upevňovat.

Zpět
Sdílet
Diskuse