Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
20. června 2024 v 13:13
Čas čtení 1:00
Veronika Ábelová

Sníš o domku v Itálii? Vesnice na Sicílii je prodává za tři eura

Sníš o domku v Itálii? Vesnice na Sicílii je prodává za tři eura
Zdroj: Unsplash/ Jacek Dylag/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ITÁLIE
Uložit Uložené

Malá vesnice Sambuca di Sicília dala do prodeje 12 domů, které zůstaly prázdné po zemětřesení v roce 1969. Zájemci a zájemkyně mohou dům pořídit za pouhé tři eura.

Po zemětřesení část obyvatelstva této malé vesnice na Sicílii uprchla a prázdné domy od té doby vlastní radnice. To se ale brzy změní. Neuvěřitelně levné domy jsou totiž teď na prodej. Není to poprvé, co se domy v Itálii prodávají za tak nízkou cenu. V posledních letech dala některá města do prodeje domy za jedno euro. Celý projekt je zatím velmi úspěšný.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Místní ekonomice by měl přinést až 20 milionů eur, a to prostřednictvím nových B&B hotelů, obchodů, uzavření smluv s architekty, staviteli nebo designery interiérů. Protentokrát sicilská radnice doufá, že přiláká na nízkou cenu ještě více zájemců.

sicílie, dům
Zdroj: Comune di Sambuca di Sicilia/ propagační materiál

„To načasování je perfektní,“ řekl nově zvolený starosta Giuseppe Cacioppo pro CNN. „Turisté a zájemci o koupi, kteří momentálně cestují do Itálie, a ti, kteří plánují cestu na jaře a v létě, se mohou přijet podívat,“ dodal. Domy se nachází ve staré čtvrti Saracen a mají jeden až tři pokoje. Některé z nich mají železné kované balkonky s výhledem na malé italské uličky nebo dvorek se starými dlaždicemi plný citroníků.

sicílie, dům
Zdroj: Comune di Sambuca di Sicilia/ propagační materiál

Přestože se cena zdá být opravdu nízká, kupci celkově zaplatí mnohem více. Domy jsou totiž v aukci, takže zájemci budou soupeřit v dražbě s ostatními. Účastníci také musí zaplatit pět tisíc eur jako garanci zálohy, která bude vrácena v případě neúspěchu.

Doporučeno
„Nejsem profesor věd, abych věděl, kdo vládl někde támhle,“ řekl Jan Bendig k účasti v AZ-kvízu „Nejsem profesor věd, abych věděl, kdo vládl někde támhle,“ řekl Jan Bendig k účasti v AZ-kvízu 20. června 2024 v 10:05

Na základě předchozích prodejů se ceny vyšplhají na částku pět až deset tisíc eur. K domu bude také potřeba připojit televizní síť, která musí být pořízena do tří let od koupě domu. Dům si zájemci mohou prohlédnout na webu radnice Sambuca di Sicília.

Domů
Sdílet
Diskuse