Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2024 v 10:05
Čas čtení 2:13
Veronika Ábelová

Přinášíme tipy na přírodní koupání v Česku. Kam v létě vyrazit?

Přinášíme tipy na přírodní koupání v Česku. Kam v létě vyrazit?
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Za námi je první tropická noc a teploty venku budou jen stoupat. A to je ideální čas promyslet to, kam vyrazit k vodě.

Letní počasí už je tady a k němu patří i letní koupání. Vybrali jsem pro tebe šest biotopů po celém Česku, které stojí za to navštívit. Výhodou biotopů je, že je často obklopuje krásná příroda. Takže pokud jsi neplavec, můžeš se slunit na pláži nebo prozkoumávat okolí. Tak vytáhni plavky a vyraz se koupat!

Biotop Radotín

Na jihu Prahy se nachází biotop Radotín, který tvoří uměle vytvořená nádrž s přírodním vzhledem. Voda není nijak chemicky upravovaná a čistí se pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. V areálu se nachází kromě přírodního koupaliště i převlékárny, venkovní sprchy, toalety, dětské hřiště i bufet. Pokud se vydáš MHD, vystup na zastávce Nádraží Radotín, odkud to máš jen kousek. Vydat se můžeš i na kole po cyklostezce z centra Prahy, Černošic nebo Zbraslavi. A jestli zvolíš cestu autem, parkování tě vyjde na 20 korun přímo v areálu biotopu.

Celodenní vstupné stojí 180 korun a na hodinu zaplatíš 50 korun. Děti od šesti do dvanácti let, důchodci a ZTP mají zlevněné vstupné za 120 korun. Za hodinu potom zaplatí 40 korun. Další praktické informace najdeš na webu biotopu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Biotop Radotín (@biotop_radotin)

Biotop Jemnice

Dalším místem pro letní koupání je biotop Jemnice v údolí řeky Želetavky na Třebíčsku. Na místě původní vodní nádrže teď stojí přírodní biotop, který nabízí čistou vodu, vodní atrakce, hřiště na plážový volejbal i sprchy. Čekají tě tu vodní hřiby, tobogány i skluzavky. Nechybí ani občerstvení, šatny a sociální zařízení. Před vedrem tě potom ochrání stín místních stromů.

Doporučeno
Nikola ze Survivora: Mikýř mi daroval peníze na splnění snu, Martyho počínání se mě hrozně dotklo Nikola ze Survivora: Mikýř mi daroval peníze na splnění snu, Martyho počínání se mě hrozně dotklo 26. června 2024 v 8:00

Vstupné je pro děti do šesti let zcela zdarma, zlevněné vstupné potom mají studenti, důchodci a ZTP. Ti za koupání zaplatí 40 korun. Základní vstupné potom stojí 80 korun. Cena se také liší podle denní doby.

Biotop Malvíny

Na Jihlavsku v Třešti na tebe čeká přírodní koupací biotop Malvíny. V rekreačním areálu kolem Třešťského potoka budeš moct využít vodní atrakce, volejbalové hřiště, masážní trysky nebo vodní hřib. Biotop se dělí na plaveckou a neplaveckou část. Pro ty nejmenší je tu brouzdaliště a pro ty větší šestimetrová skluzavka. 

Základní celodenní vstupné činí 90 korun. Pro děti do 15 let, seniory nad 65 let, ZTP je to 45 korun. Cena vstupného se liší podle denní doby.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Přírodní koupaliště Malvíny (@biotop.malviny)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse