Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
27. července 2024 v 11:00
Čas čtení 4:43
Richard Balog

Jorts, boxerky nebo skort. Tohle je TOP 5 stylů dámských šortek, se kterými zazáříš na dovolené i na ulici

Jorts, boxerky nebo skort. Tohle je TOP 5 stylů dámských šortek, se kterými zazáříš na dovolené i na ulici
Zdroj: The Frankie Shop
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Objevte a vyzkoušejte nejnovější trendy pro letošní léto.

Vybrali jsme pro tebe styly kraťasů, ve kterých letos v létě zazáříš. Vyzkoušej je, ať držíš krok s dovolenkovými styly i s tím, co se nosí v ulicích.

Při hledání dokonalého stylu záleží především na střihu – vybírej si střih tak, ať jej můžeš kombinovat se svými oblíbenými topy a neboj se vyzkoušet výrazné vzory. Případně sáhni po klasických černých, bílých nebo neutrálních odstínech. Při správném výběru se dobře padnoucí šortky mohou stát jedním z „nejtrvanlivějších“ kousků tvého šatníku!

Bella Hadid v jorts.
Bella Hadid v jorts. Zdroj: Getty Images
Pokud tě baví naše články o trendech, outfitech nebo inspirativních lidech, kteří vynikají v oděvním průmyslu, umění a kultuře, staň se členem či členkou klubu REFRESHER+ a získej neomezený přístup k veškerému obsahu na webu.

Jorts

Spojení džínů a šortek (jeans + shorts) dalo vzniknout takzvaným jorts, kraťasům s délkou kolem kolen nebo pod kolena, které jsou letos nejžhavějším trendem.

Doporučeno
Softshellové overaly i košilové bundy. Tahle podzimní kolekce americké značky tě bude bavit Softshellové overaly i košilové bundy. Tahle podzimní kolekce americké značky tě bude bavit 21. října 2024 v 9:30

Potvrzují to módní domy jako Gucci, Max Mara a Givenchy, které kousek uplatnily ve svých letních kolekcích v minulých sezonách. Pak už stačilo, aby je začaly nosit celebrity nebo slavní influenceři, a TikTok se zbláznil.

Éra Y2K, kdy byly džínové šortky tohoto typu na vrcholu popularity, si mladí zamilovali a po počátečních obavách jsme v redakci šortkám podlehli i my. Letos v létě doporučujeme kousky v širokých střizích, bílé varianty jorts nebo ležérně zkrácené styly. V šortkách se máš cítit hlavně pohodlně, proto zvol správnou velikost, jen ať ti jsou klidně volnější, hlavně ať nikde netlačí.

Cenově dostupné jorts v dobrém provedení najdeš v Zaře, Weekday a COSu, zatímco špičkové modely nabízí každý významný módní dům. Podívej se na některé z našich tipů.

Weekday Astro Denim Baggy Shorts - 49 € (cca 1 300 korun)

Seznam otevíráme tímto unisex modelem šortek v šedé barvě s vintage nádechem a velkými dírami od značky Weekday. Široké šortky s pěti kapsami jsou vyrobeny z těžkého denimu ze 100% organické bavlny a jejich cena je 49 €.

Weekday
Zdroj: Weekday

SLVRLAKE Fray Denim Shorts - 315 € (8 000 korun)

Dodej svému outfitu dokonalý vintage nádech s těmito světle modrými šortkami od losangeleské značky SLVRLAKE. Jsou střižené z pevného denimu, mají vysoký pas, ideální délku ke kolenům a sexy roztřepení.

SLVRLAKE
Zdroj: NET-A-PORTER

Acne Studios Fray Distressed Denim Shorts - 350 € (8 800 korun)

Skandinávská módní ikona Acne Studios má v nabídce jedny z nejhezčích dlouhých džínových šortek v podobě těchto tmavě modrých roztrhaných krasavic za 350 €.

Acne Studios
Zdroj: NET-A-PORTER

Krátké sportovní šortky

Kromě estetiky Y2K ve světě módy už nějakou dobu dominuje vintage styl, a to v různých podobách včetně sportu, kde ulice ovládly nejen tenisky Samba nebo Gazelle s podpisem Adidas Originals, ale také oblečení inspirované fotbalovými dresy.

Doporučeno
Tohle je 7 doplňků, se kterými vytvoříš dokonalý expensive look Tohle je 7 doplňků, se kterými vytvoříš dokonalý expensive look 16. října 2024 v 10:30

Módní domy velí sportovním šortkám opustit tělocvičny a hřiště – můžeš je tak vynést i mimo běžné aktivity jako běhání, nošení do posilovny nebo outdoorové procházky v horách. Prohlédni si moderní styly od značek jako Prada, The Frankie Shop, Varley nebo Adidas ve spolupráci s návrhářem Walesem Bonnerem, které jsou ideální i pro každodenní nošení.

The Frankie Shop Gemma Mini Lounge Shorts - 88 € (2 200 korun)

V portfoliu značky The Frankie Shop najdeš nejen sofistikované, nadčasové modely, ale také tyto sportovní bavlněné šortky, které budeš chtít nosit celý den a každý den. Mají dokonalý krátký střih se širokými nohavicemi a vypadají božsky.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Bavlněné šortky adidas Originals x Wales Bonner - 3 800 

Z nejnovější spolupráce německého oděvního gigantu Adidas Originals a návrháře Walese Bonnera vzešly tyto krátké sportovní šortky se čtvercovým vzorem, které mají dokonalý vintage střih.

Adidas Originals, Wales Bonner
Zdroj: NET-A-PORTER

Skort

Neuděláš krok vedle, ani když si koupíš šortky zkřížené se sukní, známé jako skort. Z praktického hlediska je skort skutečnou výhrou – nabízí pohodlí, ochranu a volnost pohybu, což jsou velmi žádoucí vlastnosti, které jsou nám při nošení krátké sukně často upírány.

Co se týče estetických výhod, ty se pomalu stávají jasnějšími s tím, jak se formuje nová verze skort a střih se stává lichotivějším pro všechny typy postav. Vezměte si skort do města nebo na dovolenou a později nám poděkujete.

Zara Z1975 Denim Skort - 649 korun

Pokud máš omezený rozpočet nebo nechceš do tohoto trendu zbytečně investovat, sáhni po tomto parádním džínovém modelu ve světle modrém odstínu a máš vyhráno.

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Judy Pocket Skort - 125 € (cca 3 200 korun)

Buď trendy v této šedé skort s velkou přední kapsou od The Frankie Shop, která je vyrobena z lehkých materiálů s příměsí vlny. Má vysoký pas, krátký střih a poutka na pásek pro dokonalý styling a corpcore vzhled.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

The Frankie Shop Paige Wrap Skort - 132 € (3 350 korun)

O necelých 200 korun dražší je tato elegantní varianta se střihem do A v béžovém odstínu od stejné značky. Je vyrobena ze středně silného materiálu a má boční kapsu. V kombinaci s tílkem je to sázka na jistotu.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Elegantní linie

Léto 2024 je ve znamení volných střihů a to platí i pro elegantní šortky. Můžeš je snadno zkombinovat se zkráceným topem a teniskami nebo balerínami, ale sladíš je také s koženými botami a kovbojmami. Fantazii se meze nekladou.

Doporučeno
6 bot, se kterými nešlápneš vedle. Tyto styly budou vévodit podzimu a zimě 6 bot, se kterými nešlápneš vedle. Tyto styly budou vévodit podzimu a zimě 13. října 2024 v 13:00

V případě, že dáváte přednost sofistikované „dospělejší“ módě před streetwearovým a ležérním stylem, je tohle ideální volba pro tebe, se kterou se rozhodně neztratíš v davu. 

Bermudy s puky Zara - 649 korun

Španělský módní řetězec Zara nabízí i takovéto sofistikované béžové šortky se středně vysokým pasem, jemným koženým efektem a dvěma předními kapsami. Zapínání je na zip, vnitřní knoflík a háček s očkem.

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Plisované šortky - 169 € (4 300 korun)

Palec nahoru dáváme také těmto elegantním šedým bermudám ze syntetické směsi od The Frankie Shop, které mohou být tvé za necelé čtyři a půl tisíce. Mají perfektní rovný střih s délkou ke kolenům a také přední a zadní kapsy na všechno, co bys mohla potřebovat během dne.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Plisované šortky z vlněné příze RÓHE - 335 € (8 500 korun)

Pokud jsi připravená investovat do kvalitního kusu, který ti vydrží i více než dekádu, máme pro tebe tip v podobě nadčasového modelu z vlněné směsi v šedé barvě. Mají vysoký pas a široký střih, který je zvýrazněn rafinovanými záhyby. Samozřejmě nechybí ani poutka na opasek.

RÓHE
Zdroj: NET-A-PORTER

Boxerky

Poslední letošní trend, který stojí za zmínku, si ženy vypůjčily z pánského šatníku, když si přivlastnily volné boxerky. Opět se nejedná o módní novinku, ale o recyklovaný styl z minulosti v aktualizované podobě.

Doporučeno
Doplňky, které změní váš podzimní vzhled – novinky od Michael Kors, Furla a Guess Doplňky, které změní váš podzimní vzhled – novinky od Michael Kors, Furla a Guess 1. října 2024 v 13:30

Dámské boxerky jsou na vzestupu, jejich verze v dámských velikostech jsou speciálně navrženy a vyrobeny tak, aby lépe lichotily a padly než pánské styly, a staly se tak základem tvého šatníku. 

Pruhované boxerky Zara - 649 korun

Pokud hledáš hodně muziky za málo peněz, pak sáhni po světle modrém modelu s jemnými proužky od Zary, který pořídíš za necelých sedm set. Kontrastní elastické šortky mají středně vysoký pas a snadno je sladíš s jakýmkoliv jednoduchým kouskem nebo s topem ze stejného materiálu.

Zara
Zdroj: Zara

The Frankie Shop Boxerky - 119 € (3 000 korun)

V nabídce The Frankie Shop najdeš také perfektní boxerky. Lehký model zdobený zelenými a modrými pruhy na bílém podkladu má volný střih, elastický pas a je vyroben ze 100% bavlny v Portugalsku.

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Pruhované boxerky Miu Miu - 1 000 € (25 000 korun)

Za letošním seznamem dámských šortek děláme tečku luxusním modelem boxerek z dílen módního domu Miu Miu. Logo společnosti vyniká na elastickém pasu a dodává této módní verzi výrazný podpis. 

Miu Miu
Zdroj: Miu Miu
Domů
Sdílet
Diskuse