Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2024 v 17:48
Čas čtení 0:48
Veronika Ábelová

Nejromantičtější stezka v Itálii se po letech dočkala znovuotevření, je ale třeba si ji zarezervovat

Nejromantičtější stezka v Itálii se po letech dočkala znovuotevření, je ale třeba si ji zarezervovat
Zdroj: Wiki Commons/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOVOLENÁ ITÁLIE
Uložit Uložené

Představ si, že jdeš po úchvatné italské riviéře se svou milovanou polovičkou. Je něco víc romantického?

Jedinečnou procházku po italském pobřeží nabízí stezka Via dell’Amore (Cesta lásky), která otevřela letos po několika letech. Nachází se v národním parku Cinque Terre, který spojuje dohromady pět sousedních vesnic. Tahle romantická trasa spojuje dvě z pěti vesnic, a to Manarola a Riomaggiore.

Doporučeno
Romantické sci-fi s Joaquinem Phoenixem si získalo srdce mnoha lidí. Dojemný snímek míří na Netflix Romantické sci-fi s Joaquinem Phoenixem si získalo srdce mnoha lidí. Dojemný snímek míří na Netflix 29. července 2024 v 14:54

Původně byla trasa postavena obyvateli, kteří se chtěli vyhnout cestě přes útesy. Poté, co zde došlo k sesuvu půdy, ji v roce 2011 uzavřeli. Po rozsáhlých opravách, které stály 25 milionů dolarů, se oblíbená pěší trasa opět otevřela. Aby se zabránilo poškození trasy velkým množstvím turistů a turistek, budou probíhat různá opatření. Oblíbenou oblast s nádhernými výhledy a malebnými vesnicemi totiž ročně navštíví až tři miliony lidí. Přeplněnost by tak mohla způsobit bezpečnostní problémy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chiara Alessandra (@chr.trr)

Turisté mají možnost si zarezervovat hodinový časový úsek maximálně pro 30 osob, a to za 15 eur. Místní mají vstup zdarma. V noci bude trasa uzavřena a zabezpečena kamerovým systémem. Místní obyvatelé i úřady chtějí podporovat turistický ruch zodpovědně nejen v Cinque Terre, ale v celé Itálii, a proto zvolili tato opatření.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

Itálie v poslední době také rozšířila trasy historických vlaků pro udržitelnější cestování a má v plánu zdvojnásobit turistickou daň při pobytu v Benátkách.

Domů
Sdílet
Diskuse