Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2015 14:09
Čas čtení 0:00
refresher team

Festival Arcolor pražským ulicím ukázal, že česká móda má co nabídnout (Report)

REFRESHER
Uložit Uložené

14 kolekcí, 14 mladých návrhářů a alespoň na den živější pražské ulice. To vše přinesl Festival mladé módy Arcolor, jež proběhl ve dnech 9.–10. září.

Dva významné dny v módním světě dávající šanci mladým a talentovaným návrhářům jsou za námi. Viděli jsme 14 kolekcí od 14 nadaných mladých lidí, kteří ukázali, co v nich je. Devět z nich se představilo v rámci soutěže ArFashion Designer 2015, která ve čtvrtek 10. 9. odhalila vítěze. Vítěz byl vybrán odbornou porotou a za rok vystřídá Terezu Havránkovou v navržení kolekce určené na molo pod širým nebem.

Ani letos nechyběla ambasadorka projektu, herečka a moderátorka Míša Maurerová, která nás provázela oběma módními večery. A zároveň to byla ona, kdo sezval hosty na Festival mladé módy Arcolor, neboť si zahrála hlavní roli ve filmovém spotu sloužícím jako pozvánka na Arcolor.

Festival Arcolor pražským ulicím ukázal, že česká móda má co nabídnout (Report)

Středa patřila především loňské vítězce ArFashion Designera Tereze Havránkové, které ovládla ulice Prahy svou kolekcí Můj kraj. Na 3 km dlouhé molo byli letos poprvé vysláni módní blogeři a blogerky v doprovodu kapely Barrel Battery a letos poprvé nekráčel módní průvod na jehlových podpatcích. Jehly byly nahrazeny stylově, za vysoce módní a nestárnoucí obuv adidas Originals Superstar, kterou zapůjčila prodejna Freshlabels, sídlící na Panské ulici. To uvítali především samotní blogeři a blogerky, kteří si chůzi po „mole“ v pohodlné a trendy obuvi patřičně užívali. Kombinace Superstar a kreativní kolekce Terky Havránkové byla naprosto nepřehlédnutelná a v pražských ulicích vzbudila nadšení. Ve středu večer se v pražském klubu Theatro představily kolekce čtyř značek – Jana Minaříková, Barbora, Wasabinka a Michaela Mathonová.

Festival Arcolor pražským ulicím ukázal, že česká móda má co nabídnout (Report)

Čtvrtek patřil finalistům soutěže ArFashion Designer 2015. Kteří si večer zaslouženě užili. Vybrat z jejich kolekcí vítěze jistě nebylo pro porotu jednoduché. Ale jejich volba byla bez pochyby správná. Vítězkou soutěže ArFashion Designer 2015 se stala Kateřina Žaludová, rodačka z Litoměřic a studentka Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Se svou kolekcí Decor[um] uspěla jak u publika, tak u poroty. U kolekce prokázala svou řemeslnou zručnost, neboť oděvy jsou vyrobeny z kůže, kterou Kateřina ručně prostřihávala tak, že vzniklé ornamenty dodaly oděvům punc luxusu a jednotlivé modely pak působí křehkým dojmem připomínající krajku.

Festival Arcolor pražským ulicím ukázal, že česká móda má co nabídnout (Report)

Letošní ročník Arcoloru je za námi, ale opět nám všem ukázal, že česká móda má co nabídnout, že extravagance se nemusíme bát a že pokud dáme šanci mladým talentům a kreativitě v našich šatnících, dočkáme se pestřejších ulic nabitých jedinečnými osobnostmi s vytříbeným vkusem a osobitým stylem.

Domů
Sdílet
Diskuse