Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2015 14:25
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Půl milionu eur denně: Tržby unikátního startupu z Brna raketově vzrostly o tisíce procent

TECH BRNO STARTUP
Uložit Uložené

Šikovný vyhledávač výhodných letenek Skypicker zaznamenal nárůst tržeb oproti minulému roku o více než 2 000 procent.

Obliba brněnského startupu Skypicker.com, unikátního vyhledávače levných letenek, nezadržitelně roste a spolu s ní i tržby společnosti, které v letošním roce dosahují měsíčně stovek milionů korun. Oproti loňskému roku zaznamenal projekt s odvoláním na poslední zveřejněná čísla nárůst tržeb o ohromných 2 093 procent, díky čemuž podle serveru Feedit v současné době patří mezi nejrychleji rostoucí technologické firmy v celém regionu. Vyhledávač letenek nejvíce posílil především na rychle rostoucích trzích v Asii a Pacifiku. V červenci (júl) výnosy společnosti činily 180 milionů korun, v srpnu (august) se zvedly na 228 milionů a v září (september) pak překonaly hranici 280 milionů. Průměrný denní obrat nyní činí asi půl milionu eur (~13,5 milionu Kč), přičemž by se podle finanční ředitelky Skypickeru Lucie Brešové mohlo v polovině příštího roku jednat až o dvojnásobnou sumu, tedy milion eur (~27 milionů Kč) denně. 

„Tamější trhy se rozvíjejí velice dynamicky. Z roku na rok zaznamenaly skokový nárůst nejen v počtu odbavených cestujících, ale také v nabídce možných kombinací letů. V asijskou-pacifickém regionu jsme tak posílili počtem letů i nových aerolinek, abychom dokázali držet krok s poptávkou trhu,” uvedl v tiskové zprávě 27letý zakladatel společnosti Oliver Dlouhý. 

Půl milionu eur denně: Tržby unikátního startupu z Brna raketově vzrostly o tisíce procent

Zaměstnanecká struktura Skypickeru se nyní pod vlivem svého úctyhodného rozmachu firmy rozrůstá přibližně o jednoho nového pracovníka každý den a díky náboru do nového zákaznického centra v Brně společnost plánuje do konce letošního roku přijmout přinejmenším osmdesát dalších zaměstnanců. „Hledáme lidi, kteří umí cizí jazyky a jsou skvělí v komunikaci. Naším cílem je vytvořit nejlepší a nejrychlejší péči o zákazníky v cestovatelském segmentu,“ vysvětlil David Reid, ředitel zákaznické péče Skypickeru.

Doporučeno
Miroslav pracuje čtyři roky uprostřed brněnského Cejlu. „Romové jsou nuceni pracovat načerno, bydlí kvůli tomu nedůstojně,“ říká Miroslav pracuje čtyři roky uprostřed brněnského Cejlu. „Romové jsou nuceni pracovat načerno, bydlí kvůli tomu nedůstojně,“ říká 7. dubna 2024 13:30

Budoucnost společnosti se zatím podle všeho zdá být velmi slibná, tak uvidíme, zda tržby firmy porostou podobným tempem i nadále. Využíváte Skypicker i vy? 

Domů
Sdílet
Diskuse