Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2016 13:41
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Kendrick Lamar umlčel všechny kritiky živým vystoupením s novou skladbou. Kochej se krásou hip-hopu

HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložit Uložené

Cornrow Kenny, to je čerstvá přezdívka Kendricka Lamara, který odehrál jeho doposud nevydaný song Untitled 2 naživo během show Jimmyho Fallona.

Před několika dny bylo oznámeno, že bude Kendrick Lamar exkluzivním hostem v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde si odbude svůj televizní debut, co se roku 2016 týče.  Při rozhovoru s Jimmym se měl K-Dot předvést i na pódiu, které čekalo jen na to, s jakou skladbou vystoupí. Comptonský velikán však přišel s překvapením, které čekal málokdo.

Pamatuješ si ještě na závěr roku 2014, když v podobné relaci, konkrétně v Colbert Report, odehrál Kendrick doposud nevydanou skladbu Untitled? Zmiňuji to schválně, protože ve včerejší show Jimmyho Fallona udělal to samé – přišel s pokračováním onoho songu, které nazval logicky Untitled 2. Píseň obsahující čtyři sloky a šílené outro, ke kterému se ještě na chvíli vrátím, perfektně sumarizuje všechno, co K-Dot dokáže. Za doprovodu živé hudby se Cornrow Kenny dotkl více témat, které otřásají dlouhodoběji společností. Skladba si internetu vysloužila pojmenování Blue Faces, což je odvozeno od anglického výrazu „blue in the face“ – to znamená vyčerpání z hněvu. Autor alba To Pimp a Butterfly na ní totiž vícekrát rozebírá, proč nejsou lidé ve své kůži, na což nachází odpověď, že je to kvůli finančním těžkostem. Kompletní rozbor Untitled 2 by zabral dalších nejméně 5 odstavců, a tak se ještě vrátím k slibovanému závěru songu. V něm Kendrick vypustil bestii, když poslal jasné vzkazy všem kritikům a raperům, kteří o něm a jeho kvalitách byť jen trochu pochybují. Kvalitní živé vystoupení zhlédni níže. Zatím není jasné, zda se tohoto tracku někdy dočkáme i ve studiové verzi.

"I could put a rapper on life support / Guarantee something that none of you want"

Pro více informací ze světa rapu sleduj Raporter

Domů
Sdílet
Diskuse