Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2016 14:45
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Zemřel Alan Rickman, nezapomenutelný představitel profesora Snapea nebo Hanse Grubera

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ve věku 69 let nás opustila britská herecká legenda Alan Rickman.

Jen pár dní po smrti Davida Bowieho se svět opět ponoří do smutku. Z Británie totiž přišla smutná zpráva o smrti známého herce Alana Rickmana, který opustil náš svět ve věku 69 let. Rickman umřel obklopen rodionu a přáteli. Trpěl rakovinou a ta ho nakonec i připravila o život. Herec byl oblíbený zejména v Anglii nejen díky mnoha filmovým rolím, ale také skvělým výkonům na jevišti a v divadle.

Mladší z nás si ho pamatují jako profesora Snapea ve filmech o Harry Potterovi, kde ztvárnil svoji roli až nevídaně dobře. Vícero z nás ho ale zná i jako Hanse Grubera, záporáka z prvního Die Hard, kde stál proti Bruce Willisovi. Památné zůstanou i snímky jako Robin Hood, Láska nebeská, Sweeney Todd, Dogma, Rozum a cit a další. Za svůj život získal Zlatý glóbus, cenu Bafta, ale odnesl si ocenění i od Emmy. Zahrál si v desítkách filmů, jeho talent byl ale sponzorován možná až příliš pozdě. 30 let trvalo, než se dostal před kamery, avšak to, co následovalo poté, bylo darem pro filmové diváky. Ve jménu celé redakce a všech, kteří toto čtou, chceme panu Rickmanovi poděkovat za všechny ty úžasné postavy.
 

Zemřel Alan Rickman, nezapomenutelný představitel profesora Snapea nebo Hanse Grubera
Domů
Sdílet
Diskuse