Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2016 11:23
Čas čtení 0:00
Peter Nemček

Fedor Emelianenko: Lokomotiva ruských smíšených bojových umění hlásí návrat

SPORT
Uložit Uložené

Máme se nač těšit?

Ruský zápasník Fedor „The Last Emperor“ Emelianenko je legenda smíšených bojových umění. Jeho momentální skóre je 35-4 (výhry, prohry). Mnoho lidí ho považuje za nejlepšího bojovníka v historii tohoto sportu. Fedor začínal jeho kariéru s ruským bojovým uměním sambo a japonským Judo. V zápasení sambo patřil mezi špičku, tak se rozhodl úspěšně přesedlat na smíšené bojová umění.

Před vstupem do světa smíšených bojových umění sloužil v ruské armádě jako hasič. Navzdory jeho vysoké váze má ty nejlepší vlastnosti špičkového zápasníka, včetně rychlosti, rovnováhy a mimořádné schopnosti složit svého soupeře na zem. Ve své kariéře mnohokrát bodoval s one-punch KO. Tímto způsobem poslal k zemi několik zápasníků jako například Andreie Arlovskeho nebo Bretta Rogerse. Také je znám schopností dostat se z nebezpečných pák.

Kromě fyzických a technických dovedností je Fedor známý i sledováním oponentových kroků v ringu. Po celou dobu zápasu sleduje techniku ​​soupeře, aby ji mohl obrátit proti němu. Na síle mu přidávají klasické tréninkové metody (kliky a shyby), kterým se věnuje. Na mnoha fórech ho označili za nezničitelný stroj alá Terminátor. Navzdory nízkému vzrůstu ve srovnání s jeho soupeři si vydobyl v těžké váhové kategorii více úspěchu než většina ostatních zápasníků. Od 6. dubna 2001, kdy vyhrál nad Miehailim Apoštolova, si vybudoval úctyhodnou šňůru deseti vítězství.

Fedor Emelianenko: Lokomotiva ruských smíšených bojových umění hlásí návrat

Fedorova porážka přišla téměř po 10 letech od Werduma. Ten ho porazil už v prvním kole díky kvalitnímu jiu-jitsu. Prohru vzal Fedor sportovně a slíbil návrat. Tak se i stalo, ale prohrál ještě další dva zápasy proti Antoniovi Silvovi a Danovi Hendersonovi. Po třech prohrách za sebou to vypadalo, že je jeho kariéra na konci. Už čtyři měsíce po posledním prohraném zápase se znovu postavil do ringu proti Jeffovi Monsonovi ve svém rodném Rusku. Dále se vrátil i do země, která mu přinesla velkou slávu - Japonska. Porazil zde 31. prosince 2011 Satoshiho Ishiiho. Po jeho předposledním vyhraném zápase proti Jaideep Singhovi v M-1 Global dostal nabídku i do nejvyšší světové organizace smíšených bojových umění UFC. Překvapením bylo, že ji odmítl (prý kvůli nepříznivým podmínkám) a rozhodl se po čtyřech vítězných zápasech ve světle reflektorů odejít do důchodu.
 

Navzdory tomuto prohlášení se kolem Fedora začala 14. července 2015 hýbat voda. Oznámil návrat z důchodu a začíná opět trénovat. Ihned se začalo spekulovat, v jaké organizaci bude Fedor bojovat. V září 2015 bylo neoficiálně vyhlášené podepsání smlouvy s UFC, oficiálně mělo být potvrzeno během několika týdnů. Zpráva byla považována za úžasnou pro mnohé fanoušky. Po pár měsících jednání bylo tvrzení vyvrácené a Fedor oznámil podepsání smlouvy s RIZIN zápasnickou organizací. 31. prosince 2015 se Fedor postavil v exhibičním zápase proti prvnímu soupeři po tříleté pauze. Jaideepa Singha porazil bleskově už v prvním kole. V roce 2016 jsou plánovány další zápasy této hvězdy. Nikdo neví kdy, ale určitě se můžeme těšit na další kvalitní zápasy.

                                                 Kdo Fedora nezná, určitě se podívejte na sestřih jeho zápasů:

Domů
Sdílet
Diskuse