Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
31. března 2016 v 0:28
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Už víme to nejdůležitější o nové Tesle! Parametry Modelu 3 předčasně odhaleny

TECH
Uložit Uložené

Jedna z nejočekávanějších automobilových novinek tohoto roku je na pokraji odhalení.

Tesla Motors sice patří mezi ty nejmladší automobilky na světě, avšak poslední roky statečně víří vody automobilového průmyslu, no a nově se o to značka vyrábějící výhradně elektrická vozidla stará opět. Po několikaletých plánech a avizování se totiž letošní poslední březnový den (první dubnový našeho času) bude nést ve znamení oficiálního představení v pořadí již třetího současného vozidla, které již podle prvotních předpokladů ponese název Model III (respektive Model 3). Bohužel, tedy alespoň pro automobilku, několik hodin před onou premiérou došlo k úniku prakticky všech důležitých technických parametrů, a tak v konečném důsledku již nyní známe vše podstatné, až na samotný design, který však bude do většinové míře jen mixem modelů S a X. To je jistý paradox, neboť mezi konvenčními automobily je při představeních alfou omegou onen design. Žádná velká překvapení se ale nepředpokládají (spekuluje se o proti sobě otevírajících dveří), plus mínus půjde o zkrácené a snížené S s celkovou délkou téměř identickou s trojkovým BMW, které má být právě hlavním konkurentem Modelu 3.

A co tedy ty uniklé informace? Právě nižší karoserie se má významnou měrou podepsat pod fakt, že třetí Model v portfoliu Tesly nabídne špičkovou aerodynamiku a dokáže akcelerovat na stovku pod 4 sekundy! Nyní však není jasné, zda se jedná o údaj v případě základního provedení nebo vrcholné verze s většími bateriemi a pohonem všech čtyř kol. Je totiž jasné, že i nejmenší a nejlevnější elektromobil s T na kapotě bude k dispozici ve více výkonnostních verzích - výhradně se zadním pohonem, čili jedním elektromotorem, nebo nejvyšší dostupná verze s dvojicí elektromotorů, akumulátory o kapacitě přibližně 80 kWh a stálým pohonem obou náprav, která bude schopna na jedno nabití absolvovat při ideálních podmínkách 300 mil, čili až 483 kilometrů. Její cenové relace ale tím pádem vzrostou až do teritoria, kde začíná větší Model S, čili k částce přibližně 50 až 60 tisíc dolarů. Naopak základní provedení by mělo dorazit na trh s cenovkou 35 tisíc $. Je jasné, že při příchodu do Evropy bude tato hodnota opět o poznání vyšší, v kuloárech se ale poslední dny stále více šeptá i o částce kolem 31 tisíc €, což by měla být údajně cena v případě evropského trhu. V nadcházejících hodinách se dozvíme určitě zbývající detaily.

Už víme to nejdůležitější o nové Tesle! Parametry Modelu 3 předčasně odhaleny
Domů
Sdílet
Diskuse