Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
31. března 2016 v 21:14
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Máme tu další nadupaný smartphone s neuvěřitelně nízkou cenou. Čína válcuje trh doma i v zahraničí

TECH
Uložit Uložené

Skvělé zařízení za pár drobných.

Čínský výrobce Xiaomi si za poslední roky vybudoval dostatečně velké jméno a dnes je již tato původně startup společnost považována za plnohodnotného konkurenta největším technologickým gigantům. V této zemi se však začíná tlačit do popředí i jiný výrobce a to konkrétně Doogee. Podle vzoru Xiaomi přináší hodně muziky za málo peněz, což si potvrdíme i v následujících řádcích. Pokud toužíte po velkém, výkonném smartphonu za nízkou cenu určitě nepřestávejte číst.

Máme tu další nadupaný smartphone s neuvěřitelně nízkou cenou. Čína válcuje trh doma i v zahraničí
Zdroj: fonyzciny.sk

Doogee Y300 nabídne až 5palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Hustota displeje by rozhodně neobstála při porovnávání s high-end smartphony, každopádně, panel bude stále skvěle čitelný, avšak s jemně znatelným rastrem. Přední část je překryta 2.5D ochranným sklem, tedy nabídne jemně zaoblené hrany (iPhone 6, 6S, Galaxy S7). Po hardwarové stránce se setkáváme se známým čipsetem MediaTek MTK6735, který byl představen koncem minulého roku pro mid-end smartphony. Jeho součástí je grafika Mali-T720 a 2GB RAM. Dvojková paměť by měla postačit na všechny úkony a když si k tomu připočtete předinstalovaný Android 6.0 Marshmallow, který by si měl dávat větší pozor na spotřebu paměti, získáte skvělé zařízení za drobné.
 
Fotoaparát obdržel 8 Mpx snímač vzadu a 5 Mpx vpředu, přičemž jsou oba softwarově vylepšené na 13/8 Mpx. Kromě vnitřní paměti 32GB zde najdete i slot na SD kartu až do dalších 32 GB. Nechybí podpora dual sim, 4G, GPS či Bluetooth 4.0. Zařízení bude nutné objednat například zde, v přepočtu se cena pohybuje na úrovni kolem 3 100 Kč.

Máme tu další nadupaný smartphone s neuvěřitelně nízkou cenou. Čína válcuje trh doma i v zahraničí
Zdroj: fonyzciny.sk
Domů
Sdílet
Diskuse