Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2016 18:08
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Coca-Cola, minusové teploty a i horká voda. Vydržel iPhone 6s Plus a Galaxy S7 edge extrémní text odolnosti?

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Dva high-end smartphony podstoupily netradiční zkoušku, kde si nejprve okusily koupel v populárním tmavém nápoji a poté putovaly na pár hodin do mrazáku.

O tom, že nejnovější 5,5palcový iPhone od Applu disponuje zvýšenou odolností, se už několikrát mluvilo. Na rozdíl od Galaxy S7 edge ale neprošel žádnou certifikací, která by představovala jakousi záruku, že to tak opravdu je. Nějaké to polití vodou nebo zmoknutí na slabším dešti tedy dle všeho zřejmě snese. A vypadá to tak, že i kompletní ponoření trvající několik hodin včetně pořádně chladného prostředí. Dokazuje to test odolnosti, za kterým stojí YouTuber Adrian Isén, odborník na spotřební technologie.

Ve svém videu položil obě vlajkové lodě populárních výrobců do dvou plastových nádobek a zalil je Coca-Colou. Hned nato vložil uzavřené nádobky do mrazicího boxu, kde zůstaly následujících více než 9 hodin. Po uplynutí času byly smartphony rozmrazeny prostřednictvím vroucí vody z rychlovarné konvice. A výsledek? Galaxy S7 edge fungoval díky certifikaci IP68 bez jakýchkoliv větších komplikací nadále, zatímco iPhone 6s Plus displej nezapnul. Stalo se tak až později po připojení nabíječky.

Domů
Sdílet
Diskuse