Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2016 2:29
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Seznam 5 nejbohatších hip-hopových umělců se změnil. Drake v něm nahradil 50 Centa

ZAJÍMAVOSTI FORBES
Uložit Uložené

Ano, na prvním místě se opět umístil Diddy.

Poslední roky se žebříček nejbohatších hip-hopových umělců neměnil a objevovalo se v něm 5 tradičních jmen - Diddy, Dr. Dre, Jay Z, Birdman a 50 Cent. Nastal ale čas na změnu, protože jeden z výše jmenovaných raperů a producentů z letošního seznamu vypadl. Pravděpodobně jsi logicky přišel na to, že jím je 50 Cent, který vyhlásil bankrot a 100 milionů z Vitaminwater utratil alespoň naoko rychleji, než bychom si mysleli. Namísto Fiddyho se tak do žebříčku magazínu Forbes vešla i torontská megahvězda Drake, který obsadil pátou příčku s čistým jměním 60 milionů dolarů. Vděčit za to může výborným prodejům alb, například posledního VIEWS prodal za 6 dnů kolem 1,2 milionu kusů, vyprodaným koncertům či dealům s Nike, Apple a Sprite.

Seznam 5 nejbohatších hip-hopových umělců se změnil. Drake v něm nahradil 50 Centa
Zdroj: www.instagram.com

Drizzyho předběhl jeho Cash Money boss, Birdman, který si, obrazně řečeno, sedí na 110 milionech dolarů. Od minulého roku je to mírný pokles, za což mohou zejména interní problémy v labelu, kdy se mluvilo o odchodu Lil Waynea a možná i dalších umělců. Věci se však zatím dali do pořádku a pokud to Stunna tak udrží, příští rok mu jmění jistě o několik milionů naroste.

Doporučeno
Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam 31. ledna 2024 11:00

Mezi čtvrtým a třetím místem je poměrně velká propast, protože bronzový Jay Z se může pochlubit net worthem ve výši až 610 milionů dolarů. Přestože již déle nevydal žádnou nahrávku, na peněžní postup mu bohatě stačí Tidal, jehož hodnota od koupě údajně vzrostla z 56 milionů až třikrát. K tomu samozřejmě ještě třeba přičíst další Hovovy byznysové počiny, například Roc Nation.

Seznam 5 nejbohatších hip-hopových umělců se změnil. Drake v něm nahradil 50 Centa
Zdroj: www.gettyimages.com

Dostáváme se do top 2 a ta je stejná jako minule. Stříbrnou příčku obsadil Dr. Dre se 710 miliony, za které stále vděčí hlavně obrovskému dealu s Apple, avšak o trošku si přilepšil i pomocí úspěšného filmu Straight Outta Compton.
 
Diddy na první příčce není žádným překvapením, protože to čekal snad každý. 750 milionů znamená přilepšení od minulého roku a je velmi pravděpodobné, že Puff Daddy si svou pozici na čele udrží i do budoucna. Investice v Bad Boy Entertainment, mediální síti Revolt, oblečení Sean John, tequile Deleon, vodě Aquahydrate a dohoda s výrobci vodky Ciroc totiž znamenají, že peníze mají odkud přicházet.

Seznam 5 nejbohatších hip-hopových umělců se změnil. Drake v něm nahradil 50 Centa
Zdroj: www.rollingstone.com

1. Diddy - $ 750 miliónů
2. Dr. Dre - $ 710 miliónů
3. Jay Z - $ 610 miliónů
4. Birdman - $ 110 miliónů
5. Drake - $ 60 miliónů

Pro více informací ze světa rapu sleduj Raporter

Domů
Sdílet
Diskuse