Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2016 11:10
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Očekávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové tělo ve stylu MacBooku. Známe i cenovku

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Čínské jablíčko má připravené velké překvapení.

Není žádným překvapením, že s blížícím se představením vycházejí na světlo světa i stále zajímavější detaily, které nám tentokrát odkrývají vizuální vzhled netrpělivě očekávané novinky od společnosti Xiaomi. Ne, nepůjde o smartphone, tablet, filtr vzduchu, SmartTV a ani o vařič rýže, ale o přenosný osobní počítač. Po dříve uniklých technických specifikacích máme tak konečně k dispozici něco, díky čemuž si můžeme udělat jakous takous představu o jeho konstrukčním či designovém zpracování, přičemž nám čerstvé fotografie zároveň odkryly tajemství týkající se přítomných portů. No a potvrzena je také podoba s MacBookem od Apple, což samozřejmě mnozí z nás očekávali.

Očekávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové tělo ve stylu MacBooku. Známe i cenovku
Zdroj: www.gizmochina.com

Celokovový notebook se značkou Xiaomi, kterou však na záběrech neuvidíte, by měl být vybaven nejen oboustranným standardem USB Type-C, ale i klasickým portem USB 3.0. Renomovaný čínský web Gizmodo navíc zmiňujedvě mírně odlišné verze - klasiku a Pro, což jen potvrzuje dřívější dohady. Potenciální zákazníci prý dostanou na výběr ze 600 a až 1000 dolarového kousku. Levnější nabídne výbavu sestávající z energeticky efektivního procesoru Intel i5, 8 GB operační paměti RAM (DDR4) a 256 GB rychlého SSD disku. Dražší model dostane na palubu výkonnější i7-6700HQ, grafickou kartu NVIDIA GTX 970M (4 GB RAM, DDR5), 16 GB operační paměti RAM (DDR4) i jednou tak velký SSD disk, čili s kapacitou 512 GB. Zmínka ale padla i o 6hodinové výdrži baterie nebo velikosti displeje, který má mít v tomto případě 15,6palcovou úhlopříčku. Dostupnější variantu zřejmě vybaví menším panelem, slabším rozlišením včetně horší výdrže na jedno nabití. Oficiální představení proběhne již zítra, tedy 27. července.

Očekávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové tělo ve stylu MacBooku. Známe i cenovku
Zdroj: www.gizmochina.com
Domů
Sdílet
Diskuse