Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 10:37
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Chystáš se na výlet, ale nevíš, která místa navštívit? Šikovná aplikace Trips od Googlu ti pak nesmí chybět

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Něco pro každého náruživého cestovatele.

Po beta testování přichází konečně řada i na širokou veřejnost, která si od nynějška může očekávanou aplikaci Google Trips nainstalovat do svého mobilního zařízení s operačním systémem Android nebo iOS. V podstatě jde o jakéhosi virtuálního asistenta poskytujícího pohodlnou organizaci výletu, kde najdeme přehled našich letenek, rezervací v hotelích, zapůjčených automobilů a další užitečné funkce.

Chystáš se na výlet, ale nevíš, která místa navštívit? Šikovná aplikace Trips od Googlu ti pak nesmí chybět
Zdroj: 2672686a4cf38e8c2458-2712e00ea34e3076747650c92426bbb5.ssl.cf1.rackcdn.com

Asistent pracuje s uvedenými časy a daty z naší e-mailové schránky, na základě kterých nám pak navrhuje místa, respektive atrakce hodné návštěvy, a to v neznámém okolí, kde se plánujeme zdržet nebo kudy plánujeme cestovat. No a jelikož aplikace zná náš harmonogram, tak dokáže vyplnit volný čas během dne, abychom vše s přehledem stíhali. Všechno naplánované pak uvidíme přímo na mapě. V úvahu se ale mimo jiné bere i aktuální předpověď počasí, přičemž si uživatel může sám filtrovat mezi jednotlivými kategoriemi doporučených výletních destinací (outdoor, indoor, speciální nebo pro děti). Google Trips umí také doporučit restauraci podle jeho preference a zobrazit hodnocení od jiných návštěvníků, což se při výběru kvalitního podniku určitě hodí.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Výhoda nové aplikace Trips spočívá především v offline kapacitách, takže pokud jedeme do zahraničí a nechceme řešit SIM kartu od některého z místních mobilních operátorů, všechny důležité informace máme k dispozici i bez aktivního datového spojení – stačí pouze stisknout tlačítko umožňující stažení vybraného výletu. Software je dostupný zcela zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse