Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2016 0:00
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Jimmy Pé posílá fanouškům VIP verzi úspěšné skladby Hudson River doplněnou africkým videoklipem

HUDBA
Uložit Uložené

Jeho tvorba se opět dostala na přední americkou kompilaci.

Jimmy Pé je na československé producentské scéně známý pojem, ale nedostává se mu tolik pozornosti, kolik by si vzhledem ke svým kvalitám nepochybně zasloužil. Přestože se sluch domácího fanouška ve většině případů orientuje jiným směrem, stále se najde dostatek takových, kteří na svého oblíbence nedají dopustit. Pokud bych měl parafrázovat Delika, dalo by se říci, že Jimmy Pé možná nemá tolik fans jako mnozí komerčnější interpreti, na druhé straně jsou více real a vědí, co dělá. A navíc, a to mnohým domácím tvůrcům chybí, dokázal se prosadit i v zahraničí. Na NewSoundu jsme mnohokrát psali, že jeho tvorba zaujala přední americké producenty, na jejichž alba se dokázal zařadit.
 
Takto před rokem jsme dávali všem vědět, že se blíží vydání Jimmyho EP Fake Fantasy. To zaznamenalo v producentských kruzích úspěch a jednou z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších skladeb byla Hudson River. Je věnována producentovi Hudson Mohawk, který využívá podobný brass, jaký použil na tomto tracku Jimmy. Hudson River se dostala se do obliby i Gaslamp Killera, který ji zařadil do svého setu. Slyšet ji měli možnost dokonce i návštěvníci legendárního festivalu Burning Man.

Od včerejška je k dispozici tzv. VIP verze tohoto tracku doplněná o videoklip z keňské metropole Nairobi. Natáčelo se v prostředí jednoho z tamních slumů a roli herců a tanečníků dokonale zvládli členové tamního národního divadla. Hudson River VIP se dostala na kompilaci amerických Doggtown. To, že se za velkou louží rozhodli pro výběrovku 6 tracků zařadit i jeden slovenský, dokazuje, že i v našich končinách jsou v tomto směru talentovaní umělci, nebojím se napsat, světového formátu. Jimmymu přejeme mnoho štěstí do další producentské kariéry.

Domů
Sdílet
Diskuse