Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2016 10:07
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Dítě z coveru alba Nevermind od Nirvany se po 25 letech opět vyfotilo v bazénu. S jakým výsledkem?

HUDBA NIRVANA
Uložit Uložené

Nevermind patří bezesporu mezi nejlepší počiny 90tých let.

Dnes je to přesně 25 let od vydání jednoho z nejvýznamnějších hudebních počinů devadesátých let. Album Nevermind se nesmazatelně zapsalo do historie hudby a skupina Nirvana v čele se zesnulým Kurtem Cobainem zažívala období obrovské slávy. Hity jako Come As You Are, Lithium, ale zejména Smells Like Teen Spirit zná snad každý. A ten, kdo si jede grunge, jistě ví, že neméně známým se stal i samotný cover alba - malé dítě plovoucí v bazénu. Mimochodem, tato fotografie má dnes hodnotu jedné miliardy amerických dolarů. Nachází se na ní ani ne roční Spencer Elden.
 
Dnes 25letý muž se u příležitosti jubilea vydání desky nechal opět zvěčnit v bazénu. Pro americký New York Post se vyjádřil, že jeho původní představa byla vyfotit se nahý stejně jako před 25 lety. Fotograf však uznal, že by to nebylo moc vhodné a vypadalo by to přinejmenším divně. To je také důvod, proč plave Spencer v džínách. Z fotografie je jasně vidět, že Nirvana a zmíněné album měli na jeho život významný vliv, což také dokazuje velké tetování NEVERMIND na hrudi. A jak si vy vzpomínáte na Nirvanu? Ovlivnila nějak vaše dětství? Napište nám do komentářů.

Domů
Sdílet
Diskuse