Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2016 15:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

S novou aplikací YouTube GO od Googlu můžeme sledovat videa i bez připojení k internetu

TECH
Uložit Uložené

Šikovné a tak užitečné.

Mobilní operátoři sice nabízejí datová připojení s pořádně vysokými rychlostmi, ale pokud zhlédneme jedno či dvě videa na YouTube, velmi rychle přijdeme o značnou část předplaceného datového balíčku, za který v drtivé většině případů zaplatíme nemalý finanční obnos. Jedinou vhodnou alternativou tedy zůstává buď vyhledání otevřené Wi-Fi sítě nebo instalace užitečné aplikace YouTube GO. O co jde?
 
Google představil nový software pro smartphony poháněné operačním systémem Android, prostřednictvím kterého si můžeme lokálně ukládat online videa z populárního webu na pozdější zhlédnutí. Offline kapacity poskytují možnost výběru kvality, čili i toho, jakou část interního či externího úložiště (microSD karta) zaplníme. Pokud máme k dispozici více prostoru, nic nám nebrání v uložení objemnějšího obsahu. Aplikace nám dokonce sama prozradí, kolik gigabajtů nebo megabajtů je momentálně volných. Uložená videa navíc můžeme posílat kámošům přes Bluetooth.
 
YouTube GO si ale zatím nestáhneme, protože ji internetový gigant ještě neposkytl pro širokou veřejnost. Stát by se tak mělo až v průběhu nadcházejících týdnů, možná až měsíců.

S novou aplikací YouTube GO od Googlu můžeme sledovat videa i bez připojení k internetu
Zdroj: youtube.googleblog.com
Domů
Sdílet
Diskuse