Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2016 17:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Koho zabil Negan v nejbrutálnější a nejnechutnější epizodě The Walking Dead vůbec?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

7. série odstartovala nesmírně napínavě a až překvapivě kvalitně.

Po trochu nešťastném cliffhangeru na konci 6. série se fanoušci nemohli dočkat, až zjistí, koho Negan odpravil ze světa se svou Lucille. Na internetu se objevily desítky článků, samozřejmě, i těch click-baitových (zdravíme comicbook.com, které, mimochodem, už tak mírně vyspoilovalo i Westworld), ale jen málokteré tušili, co opravdu přijde. Spíše však asi žádné. Tvůrci seriálu drželi tajemství Neganovy oběti pod pokličkou během celého čekání mezi sériemi a dařilo se jim to velmi dobře. Určitě je to nesmírně omezilo při propagaci snímku, hlavně co se zveřejněných trailerů týká, The Walking Dead však už ani velké promo nepotřebuje. Skvělé ratingy stanici AMC zajistí a jsem si jistý, že po dnešní epizodě ještě vzrostou. Koho tedy Negan připravil o život?

Snad je vám jasné, že následují obrovské spoilery. Abrahama jsme tipovali i my, byla to zřejmě nejjistější volba, ale autoři se rozhodli obětovat hned dva životy. Odchod Aba jsem snášel docela dobře, nakonec, podle komiksů to i tak mělo přijít o něco dříve, ovšem dívat se na to, co režisér, scénář a Lucille udělali s Glennovou hlavou, bylo až nepříjemné. Nemám rád krev, ale jen tak něco mě nerozhází, při pohledu na Glenna mi však nebylo všechno jedno a ještě dobrých pár minut po této scéně mi bylo nevolno. Glenn je s námi od začátku vysílání seriálu, zatímco Abraham se připojil až ve čtvrté sérii. Těžko říct, jak dlouho bude Rick poslouchat Negana a zda se ještě v 7. sérii spojí s Královstvím v boji proti tomuto nelítostnému teroru.

Celá epizoda se kromě nezdravé brutality může pochlubit i nějakým tím překvapením a neuvěřitelným napětím. Dokonce jsem chvíli věřil tomu, že Carl přijde o ruku. Na plátně je o dost méně než Rick, takže by to AMC kvůli digitálním trikům nevyšlo až na tak draho. Nejde přitom ani tak o to, zda jste zklamaní nebo nadšení z rozhodnutí tvůrců. Spíše jde o to, že během celé epizody nevíte, co máte čekat, čemu věřit a čeho se bát. Stát se může doslova cokoli. Jedna z nejlepších epizod The Walking Dead, pravděpodobně však ta zcela nejnapínavější a zcela určitě i nejbrutálnější. Kéž by 7. série udržovala kvalitu, jakou nastolila první epizoda. Škoda, že scénáristé zapomněli na to, že Maggie byla před pár hodinami na půli cesty k smrti a že se zázračně polepšilo i Darylovi, jinak však moc části nemáme co vytknout.

Pokud jste zvědaví, co nás čeká v té druhé, podívejte se na malé preview níže.

Domů
Sdílet
Diskuse