Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2016 11:10
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Samsung má rekordně nízké prodeje smartphonů za poslední dva roky

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Hořící smartphone rozhodně nedělá dobré jméno.

Smartphone, který se i po údajně opravené verzi dá použít jako ruční granát, určitě nezvyšuje prodeje společnosti. Podle analýzy Samsung ztratí na Galaxy Note 7 astronomických 15,5 miliard eur a přestože má v záloze podstatně větší balík peněz určený i na takové případy, částečně přijde o své renomé, které se prokáže na dlouhodobém poklesu prodejnosti.
 
Už i dnes si podle nejnovějších analýz mluvících o podílu na trhu za 3 třetí fiskální kvartál můžeme všimnout roční pokles v daném období až o 13,5 % na 72,5 milionů smartphonů, což také znamená nejnižší prodeje za poslední 2 roky. Ačkoliv se nacházejí na samotné špičce, hranici 20 % podílu trhu naposledy překonávaly v roce 2014. Můžeme konstatovat, že za 3 měsíce bude tato společnost pravděpodobně vděčná i za uvedenou pětinu, období totiž shrnuje prodeje pouze několik týdnů od zahájení prodeje Galaxy Note 7 bez údajně opravené verze a definitivního ukončení prodeje smartphonu.
 
Brzy se tak dočkáme dalšího negativního rekordu, zda to však bude pro Samsung znamenat opuštění pozice top lídra na trhu, známé není. Je zajímavé pozorovat, jak se mezi elitu postupně dostávají i nováčci a výrobci, na které se v minulosti dívalo spíše skepticky. Huawei P9 se prodává více než dobře a nesmíme zapomínat ani na OPPO a Vivo smartphony. Podaří se společnosti Huawei propracovat na druhou pozici?

Samsung má rekordně nízké prodeje smartphonů za poslední dva roky
Zdroj: www.macrumors.com
Domů
Sdílet
Diskuse