Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2016 16:06
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vše, co potřebujete vědět o nejnovějším MCU originu.

Sice pozdě, ale přece. Alespoň si můžeme být jisti, že pokud vás zajímá MCU, jeho nejnovější přírůstek už máte dávno za sebou. Doctor Strange neohromí, pobavil a požadavky diváků zřejmě splnil. A i když se mu nepodařilo naplnit svůj obrovský potenciál, sequel to stále může dokázat. Je možné, že ho uvidíme už v roce 2019. Co však s postavou do té doby?

Jednoznačně uvidíme Strange s Avengers 3, respektive 4. Možná se ukáže i v jiných sólovkách, ale už teď je jasné, že alespoň malou roli dostane v Thor: Ragnarok. Pokud jste zůstali přibiti v sedadlech v sálech až do samého konce, víte, že Thor přišel Stephena požádat o pomoc při hledání Odina. Toho na Zemi zřejmě zaslal Loki netušíc, jakou škodu tím napáchá. Viděli jsme už fotky z natáčení, na kterých Odin vypadá jako bezdomovec a také Thora s Lokim jezdících po ulicích New Yorku, přičemž v rukou drželi Strangeovu adresu. Už tehdy se spekulovalo o možném cameu, zdá se však, že Strangeova role bude větší. Nechápeme však, jak dlouhý bude muset být Ragnarok, aby splnil očekávání fanoušků, obsáhl všechny oznámené dějové linky, přičemž by stále šlo o kvalitní snímek. Nakonec, dočkáme se adaptace komiksů Ragnarok, Planet Hulk, připlete se tam Strange a pravděpodobně bude Thanos bažit i po posledním Infinity Stone, nemluvě o množství nových postav včetně Hely. Režisér Taika Waititi má nesmírně náročný úkol, všichni mu však držíme palce.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?
Zdroj: Marvel/Disney

Velmi podstatnou složkou Doctora Strange bylo Aye of Agamotto. Jak Wong na konci poznamenal, jde o Infinity Stone. Dnes již na 100% víme, že jde o Time Stone, a tedy artefakt, díky kterému může jeho majitel ovládat, ohýbat a cestovat v čase. Jeho plnou sílu jsme pravděpodobně ještě neviděli. Je možné, že časové paradoxy si Marvel nechá na později. Velmi důležité pro budoucnost MCU po Avengers 4 bude, zda po porážce Thanos Avenger "kameny nekonečna" zničí nebo si je uschovají. Kde však vlastně všechny jsou?

Tesseract aka Space Stone - je v Ódinově trezoru
H (eimdall ...) aka Soul Stone - s určitostí to říci nemůžeme, ale je vysoce pravděpodobné, že ho vlastní Heimdall. Nasvečduje tomu zbarvení jeho očí, stejně jako oranžový kamínek v jeho hrudi. Zapomenout nemůžeme ani na jeho schopnost najít všechny duše v 9 sférách.
Aether aka Reality Stone - Asgarďané ho dali do úschovy The Collectorovi, protože jsou toho názoru, že by dva Kameny nekonečna neměly být u sebe.
N(ecklace) aka Time Stone. Věnovali jsme se mu jen o pár řádků výše.
Orb aka Power Stone - viděli jsme ho v Guardians of the Galaxy, stejně jako jsme viděli, čeho je schopen. Strážci galaxie ho předali jednotkám Nova Corps. Z jakého důvodu, skutečně netušíme, ale asi jen proto, aby Thanos nemusel zabíjet žádné hlavní postavy, když si pro něj přijde.
Scepter - Lokiho hůl aka Mind Stone - vlastnil ho Loki, později se ztratil, pracovala s ním Hydra, až ho nakonec získali Avengers a skončil v hlavě Visiona.
 
Pokud jste viděli Age of Ultron, pamatujete si na Heimdalla a jeho oči. Místo klasické oranžové barvy (v MCU bude mít Soul Gem oranžovou barvu) jeho oči získaly barvu bílou, lépe řečeno, jsou prázdné. Jak jistě víte, jednou z Heimdallových schopností je i vidět do duší (Souls) všech lidí a tvorů, na které má dosah. Jde o mimořádně zvláštní a silnou schopnost, ale tak nějak jsme měli za to, že automaticky připadne každému strážci Asgardu. Vypadá to tak, že jsme se mýlili. S největší pravděpodobností má totiž Soul Gem právě Heimdall. Jeho prázdné oči tak mohou signalizovat i to, že mu bude Soul Gem odebrán.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?


Poslední důležitou složkou sbírání kamenů nekonečna je Infinity Gauntlet v Ódinově pokladně. Na konci Age of Ultron jsme ale viděli, že Thanos si na ruku nasouvá rukavici, která sjednotí sílu všech Inifinity Stones. V komiksech díky její síle zničil téměř celý vesmír, jen aby si udělal očko u Smrti, do které se zamiloval. Bude zajímavé sledovat, jak se Avengerům podaří bojovat proti němu. Jak se ale rukavice dostala z Ódinova trezoru až k Thanosovi? Někdo by si pomyslel, že mu ji dal Loki, neboť po událostech Thor: The Dark World už víme, že na sebe převzal Ódinovu podobu a vládl Asgardu. Kevin Feige ale prohlásil, že v MCU existují dvě různé rukavice. Pozornému očku neunikne, že Thanos si v mezititulkové scéně nasadil rukavici na levou ruku, stejně jako nám to Marvel už ukázal. Přitom rukavice v Ódinově pokladně je na ruku pravou. Spekulovat, co to může znamenat, zatím nemá význam, ale naskýtá se možnost, že by si rukavici, stejně jako v komiksech, nasadil Iron Man a stal se tak jediným člověkem, kterému se to podařilo.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?


Pozornější z vás si už všimli, že začáteční písmena krycích názvů Infinity Stones dohromady tvoří slovo Thanos, což určitě není náhoda. Avengers 3 zřejmě budou jen o tom, jak Mad Titan kameny donekonečna shromažďuje, přičemž pravděpodobně na více místech udělá spoušť a bude bojovat s několika Avengery. V Avengers 4 se pak zřejmě představí všechny relevantní postavy představené v MCU, které ještě žijí a chtějí Thanose porazit (minus seriáloví oblíbenci).

Těžko říci, jaký záporák přijde pak, respektive o čem bude 4. Fáze MCU (celkem možná bude variaci na Fázi 1, kdy jsme se pouze poznávali s novými postavami a sledovali jejich zrod). Kevin Feige nakonec mluvil o tom, že nemá smysl a je nereálné, aby vždy točili jen větší a větší blockbustery. Je tedy docela možné, že Fáze 4 bude o nováčcích, případně sequelech k již zaběhnutým značkám a pořádný záporák se představí až v Avengers 5. Zda to bude adaptace World War Hulk nebo se Mstitelé postaví samotné Smrti nebo některé z dalších extrémně silných entit (Marvelu bad guys jen tak brzy nedojdou, nebojte se), bude se stále na co dívat. Otázkou je, do kdy bude MCU předhazovat divákům atraktivní nové postavy v kvalitních snímcích. Nechápejte mě špatně, ale MCU filmy se drží nejen přibližně stejného konceptu, ale i podobné kvalitativní roviny. Kdy nás naposledy něco skutečně překvapilo? Mě osobně už začíná více bavit o těchto filmech spekulovat, než je sledovat. Za pár let jich už bude přes 20, bylo by tedy vhodné, aby začaly diváky překvapovat a nejen udržovat kvůli propojeným kontinuitám. Stále se však v redakci velmi těšíme na Black Panthera a zvědaví jsme i na to, jaká bude 3. verze Spideyho.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?
Zdroj: Marvel/Disney

Co se však záporáků týče, je jisté, že poslední slovo neřekli jako Kaecillius Madse Mikkelsena (herec se prořekl v jednom z rozhovorů), ale Marvel si jen tak neodpálí ani Dormammu. Je pravděpodobné, že se dozví o Thanosově útoku a faktu, že Strange už nevlastní Time Stone. Následně se může znovu pustit do útoku na Zemi. Voilá, krátký náhled děje pro pokračování Cumberbatche jako náhrady za Roberta Downeyho Jr. a jeho Iron Mana. Samozřejmě, do hry se zapojí i Mordo, který se postupně vypracuje na klasického antagonistu. Momentálně nechce nikomu doslova ublížit, ale to se zřejmě změní.
 
Zajímavostí je doba, ve které se děj Strangeovy sólovky odehrává. Začíná někdy kolem Age of Ultron a rozprostírá se v několika letech (akorát je to ve filmu tak trochu nešťastně urychlené). Končí přitom až po Civil War, protože jsme dostali easter egg na Rhodeyho pád, zároveň však před Captainem Marvelem (Feige prozradil, že postavu čeká zcela jiný origin, celkem možná právě zásah bleskem do ženy, která měla v hlavě jakýsi počítačový čip, ale stále je to jen spekulace). Vzhledem k potitulkové scéně je jasné, že Strange se odehrává těsně před nebo současně s dějem Thor: Ragnarok, což je pravděpodobně až po událostech v Spider-Man: Homecoming a také těmi v Black Panther. Ach, a přitom byla MCU Timeline tak jasná. Možná se na ni jednou podíváme, ještě předtím nás však čeká X-Men timeline, a to teprve bude sranda.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?
Zdroj: Disney/Marvel

Co se týče dalších filmů, příliš informací nemáme. Captain Marvel stále nemá režiséra/režisérku, Black Panther už pomalu finišuje se skvělým castingem, Thor: Ragnarok je v postprodukci a první trailer pro Spider-Mana uvidíme během premiéry Rogue One. Marvel přitom potvrdil, že Michael Keaton skutečně hraje Vulturea. Zendaya si je na 100 % jistá, že nehraje Mary Jane a Tom Holland podepsal kontrakt na 6 filmů. Zkratkovitě, bez omáček, více zásadního infa skutečně nemáme.
O něco chytřejší už ale jsme z celkového hlediska. Kevin Feige a spol. jsou si dobře vědomi toho, jaké filmy připravují na roky 2020 a dále, nemohou to však prozradit. Jde podle nich o spoilery. Co to přesně znamená není známo, ale je možné, že po Avengers 3 a 4 již uvidíme nejen obměněný tým, ale i pár mrtvých postav. V tom případě můžeme mluvit i o přeobsazení postav, respektive jejich náhradě. V tomto případě by Rogera mohl na postu Captaina Americy nahradit Bucky, Iron Mana zase Rhodey, respektive někdo úplný jiný, nebo by Iron Man jednoduše v MCU skončil. K tomu se vyjádřil i sám Feige. Ten situaci vidí optimisticky. Jednoho dne se přeobsazení, respektive rebootu dočkáme určitě, on sám se tím však nezatěžuje, protože má s aktuálními postavami a jejich představiteli ještě dlouholeté plány. Může to znamenat dlouhé plánování do konce Fáze 3, respektive další snímky s Iron Manem či Captainem Americou? Těžko říct. S určitostí by to nedokázal říci asi ani samotný Feige a ředitelé různých divizí.

To by bylo pro dnes všechno. Pokud máte nějaké dotazy k jiným snímkům a nechce se vám číst naše obšírně články z dílny Marvelu, neváhejte se vyjádřit v diskusi. Pokud se o filmech, jako Black Panther, Thor: Ragnarok, Spider-Man: Homecoming a Guardians of the Galaxy 2 chcete dozvědět více, klikejte sem.

Svět Marvelu: Jak Doctor Strange změnil MCU, kdy ho uvidíme v nejbližší době a co znamenaly potitulkové scény?
Zdroj: Disney/Marvel
Domů
Sdílet
Diskuse