Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2016 9:56
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Tupac se stane členem rock'n'rollové síně slávy. Zesnulý raper se tak dočká další velké pocty

HUDBA
Uložit Uložené

Tupac Shakur jde v šlépějích N.W.A. nebo Run-D.M.C. a v roce 2017 bude s několika dalšími hudebníky uveden do rock'n'rollové síně slávy.

Jména umělců, respektive skupin, kteří budou v roce 2017 uvedení do rock'n'rollové síně slávy (anglicky známé jako Rock and Roll Hall of Fame), byly odhaleny. Kromě Joan Baez, Electric Light Orchestra, Journey, Pearl Jam a Yes se do poměrně úzkého výběru vešel i zesnulý raper Tupac Shakur. Hudebník, jehož netřeba snad nikomu nějak blíže představovat, je mnoha lidmi považován za nejoblíbenějšího hip hopového interpreta, výrazně ovlivňujícího svůj žánr.

Přestože rock'n'rollová síň slávy začínala původně jako muzeum, jehož členy se stanou výlučně rock'n'rollové skupiny, postupem času se do něj začlenili i umělci působící primárně ve vodách jiných žánrů. Tupac jde v šlépějích hip hopových skupin jako Run-D.M.C. a N.W.A., kteří se stali členy síně slávy v letech 2009 a 2016. Aby se interpret nebo skupina mohli ucházet o obdobnou poctu, musí uběhnout 25 let od vydání první nahrávky, což se v případě 2Paca již stalo. My raperovi samozřejmě gratulujeme a v případě, že bys chtěl přímo sledovat uvádění výše zmíněných hudebníků do síně slávy, tak celá akce proběhne 7. dubna v Barclays Center v New Yorku a bude odvysílána na HBO.

Domů
Sdílet
Diskuse