Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2017 19:24
Čas čtení 0:00
Martin M.

Řidič v New Yorku projel 240 zelených semaforů za sebou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Projel jsi tři, čtyři zelené na křižovatkách a měl jsi z toho radost? Podívej se na video, kde se šoférovi podařilo něco nevídaného.

Zřejmě každý ví, že projet větší počet zelených světel na křižovatkách, než je standardní počet prstů na jedné ruce, je extrémně obtížné. Možná jsem jen smolař, to se však určitě netýká šoféra přímo z jednoho z nejrušnějších míst světa. Pokud máte štěstí, na křižovatkách v Manhattanu se vám během dne podaří vychytat nanejvýš tak dvě zelená světla za sebou. Běžně jde o nervy drásající kolotoč červených světel, který dokáže zvýšit tep i velmi flegmatickým řidičům.

Noah Forman je výjimkou. Tento řidič červenou zrovna nemá v oblibě a dokáže se jí proto elegantně vyhnout, navíc aniž by musel porušovat dopravní předpisy či jezdit stylem některých českých řidičů. Posuďte sami a vychutnejte si tuto neuvěřitelnou jízdu:

Video je mírně zrychlené

Je třeba brát v úvahu, že Forman tuto jízdu absolvoval v hodinách s nejnižším provozem, něco podobného by bylo určitě nemožné během dopravní špičky. Podle Ministerstva dopravy města New Yorku, zelená na křižovatkách vydrží od 45 do 120 sekund, respektive je optimalizována k aktuální dopravní situaci. Čili pokud se vynasnažíte, naplánujete si trasu a zároveň znáte zmíněný interval, můžete trefit dlouhou šňůru zelených světel, aniž byste museli škodit svému zdraví zvýšeným tepem.

Domů
Sdílet
Diskuse