Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2017 19:30
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Pokud toužíte po dokonalé terase, nemusíte nutně vlastnit dům, čehož důkazem je moderní mezonet z Vídně

KULTURA
Uložit Uložené

Naši rakouští sousedé velmi dobře vědí, jak na architektonickou a designovou modernu. Ale vždyť se přesvědčte sami skrze galerii záběrů níže.

Rakousko, země nacházející se tak blízko od té naší a přece je zcela jiná v mnoha faktorech, včetně ekonomiky či zdravotnictví. Dnes se sice nebudeme zabývat obdobnými aspekty pro spokojený život, ale podíváme se na architekturu. Místní tvůrci jsou velmi kreativní a častokrát je jejich tvorba zajímavá a v mnohém podobná těm našim domácím z Česka a Slovenska. Což vůbec nemyslíme ve špatném...

Možná i z daného důvodu nás zaujala nemovitost s krycím názvem „Mill24“ situovaná přímo v hlavním městě, tedy ve Vídni. Dvoupodlažní bydlení s obyvatelnou plochou přesahující 90 metrů čtverečních bylo dokončeno teprve v průběhu léta minulého roku, a tak stále dýchá krásnou vůní novoty. Tím, že se uvedený mezonet nachází zčásti i v „podkroví“, se tak majitelé mohou radovat i z terasy s výhledem na různé krásy rušné metropole. A při pohledu na ni se nám ihned vybaví letní dny spojené s relaxací a trávením volného času ve společnosti přátel při sklence kvalitního vínka... „Koberec“ z trávy v nás zmíněné pocity umocňuje ještě dvojnásobně.

Vraťme se ale zpět k designu nemovitosti vhodné i pro vícečlennou rodinu zvyklou na pohodlí. Hlavní dominantou napříč celým interiérem je prostornost, která vás doslova pohltí už jen ze záběrů. Druhým poznávacím znakem, který vhodně doplňuje aspekt uvedený výše, je ukázková jednoduchost propojení většiny prostorů. Zařízení je velmi svěží a má ten správný punc moderny, který nepůsobí kýčovitě a dokáže potěšit oko i těch nejnáročnějších. Vše hraje spolu na výbornou a nám tak nezbývá nic jiného než týmu architektů a designérů z ateliéru Caramel Architekten pogratulovat za skvěle odvedenou práci. Více vám už ale napoví následující galerie záběrů níže od fotografky jménem Hertha Hurnaus

V případě, že víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, které také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše, děkujeme!

Domů
Sdílet
Diskuse