Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2017 21:10
Čas čtení 0:00
Jan O.

V plzeňské zoo se narodilo mládě velmi vzácného druhu nosorožců

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Roztomilé mláďátko a jeho právě započatý život můžeš sledovat online.

Přes všechny ty smutné zprávy o vymírání všemožných druhů zvířat a živočichů na naší planetě nás po delší době může potěšit novinka o narození vzácného zvířete. Mládě vzácného nosorožce indického přišlo na svět v noci z neděle na pondělí a zařadilo se tak mezi jediné nosorožce tohoto rodu v České Republice společně se svými rodiči. Matka jej ve svém lůně nosila neuvěřitelných 485 dní. Narozená samička váží 47 kilogramů, což se nám sice na novorozeně může zdát dost, ale není tomu tak. Matka totiž  váží skoro až dvě tuny.

Starší sourozenec mláděte, výstižně pojmenován Maruška, se také narodil do plzeňské zoo, ale později byl deportován do Francie. Maruška měla také neobvyklého kmotra, a sice známého rockového zpěváka Alice Coopera. Jestli roztomilé novorozeně nosorožce bude mít také nějakého známého zpěváka za kmotra či vůbec jak se bude jmenovat zůstává otázkou. Pracovníci zoologické zahrady rozhodně nějaké nápady mají, ale musí se domluvit. A protože je rok 2017, zoo nám poskytuje záznam z živé kamery, kde můžete čerstvě narozeného nosorožce vidět a kochat se ním klidně i celou noc.

Nosorožec indický je úplně největším druhem asijských nosorožců a obývá už jen málo tropických států. Statisicky jich na světě je něco přes dva a půl tisíce v divočině či národních parcích a rezervacích, okolo 60 jedinců pak v zoologických zahradách po Evropě.

Domů
Sdílet
Diskuse